Categories: Administratie

Palmierii vor „hiberna” la Horticultura, nu la Popoviciu

Șanse minime ca deputatul PDL Alin Popoviciu să poată lua acasă, peste iarnă, vreun palmier. Șefii de la Horticultura îi transmit că n-au nevoie de ajutorul lui și îl acuză de dezinformare. Popoviciu declarase că societatea n-are destul spațiu pentru a ține arborii.

Vineri, Alin Popoviciu a anunțat că PDL Timiș vrea să ceară, pe semnătură, peste iarnă, cei 40 de palmieri de pe Bd. Brătianu. Deputatul susținea că Horticultura are o problemă cu spațiile, astfel că, buni cetățeni, democrat-liberalii și-au oferit ajutorul. O zi mai târziu a venit și replica Horticulturii. „Sesizând o nouă campanie de dezinformare a cetățenilor, întreprinsă de deputatul PDL Alin Popoviciu, de data aceasta cu privire la păstrarea peste iarna a palmierilor Timisoarei, precizam că SC Horticultura a Primăriei Timișoara dispune de sere în suprafață de aproape 10.000 (zece mii) metri pătrați și solarii semi-încălzite în suprafață de cca 2.500 metri pătrați, în timp ce necesarul de spațiu pentru păstrarea celor 40 de palmieri existenți la ora actuală în Timișoara este de sub 100 metri pătrați”, precizează, într-un comunicat, Andrei Drăgilă, directorul societății.

„Considerăm că este extrem de grav ca un deputat și un partid politic să dezinformeze populația în asemenea hal, cu atât mai mult cu cât dezinformarea se realizează cu bună știință! Cetățenii Timișoarei cei mulți au apreciat și apreciază foarte mult prezența palmierilor în orașul lor, cu atât mai mult cu cât sunt oameni umblați în lume, care au văzut că asemenea palmieri există în Paris, Bruxelles, Munchen, Viena, Praga, Budapesta, Szeged și practic în toate orașele importante din țările dezvoltate ale Europei, inclusiv din cele nordice”, mai scrie, supărat foc, Drăgilă. În aceste condiții, palmierii vor „hiberna” liniștiți, cel mai probabil, prin serele Horticulturii. Asta, cu toate că Alin Popoviciu se pregătea să le pună și muzică simfonică, pentru că așa a citit el că le priește!

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

4 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

7 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

7 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

10 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

11 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

12 ore ago