Categories: Administratie

Prefectul Dogariu a fost demis din functie! Apoi renumit

Prefect, subprefect şi din nou prefect. Sunt funcţiile pe care le-a deţinut într-o singură zi Eugen Dogariu. Joi, 12 septembrie, s-au dat nu mai puţin de trei hotărâri de guvern în privinţa prefectului de Timiş. În prima hotărâre, acesta era demis. Apoi, Dogariu a fost numit subprefect, iar în a treia hotărâre a fost numit din nou pe funcţia de prefect.

Cele trei hotărâri de guvern au fost date după ce actualul prefect de Timiş a câştigat definitiv la Curtea de Apel Timişoara procesul intentat statului român în 2009. Atunci a fost schimbat din funcţia de subprefect şi i s-a retras titulatura de înalt funcţionar public. După patru ani, magistraţii de la Timişoara au dat sentinţa definitivă. Ea este în favoarea lui Eugen Dogariu. Dogariu va trebui să primească despăgubiri de la statul român pentru perioada de când a fost demis din funcţia de subprefect şi până când a ajuns prefect. Dogariu nu ştie câţi bani va primi, dar suma depăşeşte 150.000 de lei, bani aferenţi salariului de subprefect pe toată această perioadă.

„Cu banii nu ştiu ce se întâmplă, aştept să văd. Eu am făcut demersurile pe toată hotărârea, vedem ce se întâmplă. Pe partea de punere pe funcţie, hotărârea de instanţă a fost respectată. Am fost demis din funcţia de prefect, numit definitiv pe funcţia de subprefect şi aplicată mobilitatea conform Legii înalţilor funcţionari publici pe funcţia de prefect. Cu banii este o discuţie legată de disponibilitatea banilor. Dacă nu există trebuie așteptată rectificarea de guvern pentru a muta banii dintr-o parte în alta”, ne-a declarat prefectul dDogariu. Acesta nu s-a gândit ce o să facă cu suma mare de bani pe care o are de primit. „Nu ştiu ce o să fac cu banii. Aştept să îi văd şi după aceea am timp să mă gândesc”, a mai spus Dogariu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

8 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

10 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

11 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

12 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

12 ore ago