Primarul Robu ii da pe dascalii de la Colegiul Tehnic pe mana procurorilor

Colegiul Tehnic de Vest a început noul an şcolar în clădirea în care a funcţionat timp de 60 de ani. Nu se ştie cât vor mai sta în acea clădire, chiar dacă primarul Nicolae Robu a spus sâmbătă că nu are de gând să îi mute cu forţa. Edilul şef e decis să le facă plângere penală profesorilor care s-au împotrivit punerii în aplicare a Hotărârii de Consiliu Local. „Vor fi acţionaţi în judecată. Vom depune plângere penală la adresa acelor profesori ca persoane fizice, nu vom depune plângere penală la adresa şcoli. Plângere în care le vom imputa două lucruri. 1. Că fac un abuz grav obstrucţionând punerea în aplicare a unei hotărâri de Consiliu Local. 2. Le vom imputa toate costurile care le comportă funcţionarea la care ne obligă ei a Liceului de Arte Plastice şi a Colegiului de Vest însuşi”, spune primarul Nicolae Robu.

Primarul spune că în clădirea Colegiului Tehnic de Vest sunt 26 de săli de clasă şi alte 7 în care au funcţioat ateliere, existând formate doar 12 clase de elevi. „În acea clădire există 26 de săli de clasă plus alte chiar 7 spaţii care au servit ca ateliere, altele nu au fost folosite pentru nimic, dar care ar putea fi amenajate ca săli de clasă foarte bune pentru elevii de la Liceul de Arte Plastice. Deci profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest au pretenţia să funcţioneze cu 12 clase de elevi într-o clădire care peste 30 de clase de studiu. A funcţiona o şcoală într-un spaţiu atât de distroporţionat cu necesităţile ei în raport cu numărul de elevi înseamnă o pagubă anuală la nivelul cheltuielilor de 700 de mii de lei”, a mai spus edilul.

Singura explicaţie pe care primarul Nicolae Robu a oferit-o atât în faţa profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest, cât şi astăzi, este că domeniul artelor plastice are un domeniu cu activităţi specifice şi că elevii Liceului de Arte Plastice au nevoie de mai mult spaţiu decât în clădirea în care funcţionează. „Artele Plastice, dincolo de numărul de elevi, reprezintă un domeniu cu necesităţi specifice, un domeniu pentru care inclusiv normele de acreditare sunt altele decât în domeniul construcţiei sau pentru domeniul teoretic. Sunt norme specifice şi noi trebuie să ţinem la respectarea normelor pentru toate şcolile noastre”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

30 de minute ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

34 de minute ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

O oră ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

O oră ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

O oră ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago