Primarul Robu ii da pe dascalii de la Colegiul Tehnic pe mana procurorilor

Colegiul Tehnic de Vest a început noul an şcolar în clădirea în care a funcţionat timp de 60 de ani. Nu se ştie cât vor mai sta în acea clădire, chiar dacă primarul Nicolae Robu a spus sâmbătă că nu are de gând să îi mute cu forţa. Edilul şef e decis să le facă plângere penală profesorilor care s-au împotrivit punerii în aplicare a Hotărârii de Consiliu Local. „Vor fi acţionaţi în judecată. Vom depune plângere penală la adresa acelor profesori ca persoane fizice, nu vom depune plângere penală la adresa şcoli. Plângere în care le vom imputa două lucruri. 1. Că fac un abuz grav obstrucţionând punerea în aplicare a unei hotărâri de Consiliu Local. 2. Le vom imputa toate costurile care le comportă funcţionarea la care ne obligă ei a Liceului de Arte Plastice şi a Colegiului de Vest însuşi”, spune primarul Nicolae Robu.

Primarul spune că în clădirea Colegiului Tehnic de Vest sunt 26 de săli de clasă şi alte 7 în care au funcţioat ateliere, existând formate doar 12 clase de elevi. „În acea clădire există 26 de săli de clasă plus alte chiar 7 spaţii care au servit ca ateliere, altele nu au fost folosite pentru nimic, dar care ar putea fi amenajate ca săli de clasă foarte bune pentru elevii de la Liceul de Arte Plastice. Deci profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest au pretenţia să funcţioneze cu 12 clase de elevi într-o clădire care peste 30 de clase de studiu. A funcţiona o şcoală într-un spaţiu atât de distroporţionat cu necesităţile ei în raport cu numărul de elevi înseamnă o pagubă anuală la nivelul cheltuielilor de 700 de mii de lei”, a mai spus edilul.

Singura explicaţie pe care primarul Nicolae Robu a oferit-o atât în faţa profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest, cât şi astăzi, este că domeniul artelor plastice are un domeniu cu activităţi specifice şi că elevii Liceului de Arte Plastice au nevoie de mai mult spaţiu decât în clădirea în care funcţionează. „Artele Plastice, dincolo de numărul de elevi, reprezintă un domeniu cu necesităţi specifice, un domeniu pentru care inclusiv normele de acreditare sunt altele decât în domeniul construcţiei sau pentru domeniul teoretic. Sunt norme specifice şi noi trebuie să ţinem la respectarea normelor pentru toate şcolile noastre”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Impact fatal! Din păcate, un nou accident mortal din cauza neatenţiei

Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…

5 ore ago

A fost lansată prima licitație pentru extinderea la patru benzi a Centurii Nord Timișoara

DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…

8 ore ago

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

11 ore ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

11 ore ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren/UPDATE

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

12 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

13 ore ago