Categories: SportUltima ora

RCM Timisoara joaca din nou finala SuperLigii! / FOTO

RCM Timișoara e, din nou, în finala SuperLigii Naționale de Rugby. Calificarea s-a jucat sâmbătă dimineață, pe arena din Ronaț, în fața unui public entuziasmat. Adversarul, adică Farul Constanța, n-a pus prea multe probleme timișorenilor, iar scorul spune tot: 42-8.

Constanțenii au venit la Timișoara cu gândul să nu-și vândă ieftin pielea, însă nu le-a prea ieșit. Gazdele au deschis scorul în minutul 8, când Calafeteanu a transformat o penalitate. Tabela a arătat 3-0 până în minutul 17, când RCM a reușit primul eseu. Fercu a a recuperat o minge în propria jumătate, a plecat în viteză și l-a servit pe Morrison, care a culcat balonul în terenul advers. „Cala” a făcut 10-0 și apoi 13-0, în minutul 22. Până la pauză, jucătorii lui Chester Williams au mai reușit un eseu, prin Burcea, după un mol rulant. Același Calafeteanu a marcat punctele adiționale și a închis tabela la 20-0. Nervii jucătorilor erau deja întinși la maximum și s-a lăsat cu nu mai puțin de trei eliminări de câte 10 minute.

În doar 15 minute de la reluare, timișorenii adună încă două eseuri, prin Anesi si Rus, iar la 30-0 meciul era deja jucat. Oaspeții fac și ei primele trei puncte, printr-o penalitate transformată de Jantijes. Farul reușește și un eseu, prin Stein, nervos tot meciul, dar nu-l transformă. E rândul lui Tuiatua la o încercare și scorul devine 37-8. Finalul meciului aparține tot gazdelor. Lemnaru, revenit pe teren după o pauză lungă, face 42-8, acesta fiind și scorul consemnat pe tabelă. A fost o partidă destul de nervoasă, cu multe „tamponări” între jucători, cu o mulțime de cartonașe galbene și chiar unul roșu, în dreptul Farului.

RCM joacă, sâmbătă viitoare, sub Arcul de Triumf, pentru al doilea an, cu trofeul pe masă. Adversar îi va fi Știința Baia Mare sau Steaua. Suporterii care vor să meargă la meci se pot înscrie, cu buletinul de identitate, la sediul clubului, în căminul de pe strada Cameliei, între orele 9 și 12. Prețul deplasării este 50 de lei, sumă în care sut incluse transportul și biletul la meci. Duminica viitoare, indiferent de rezultat, rugbiștii vor fi așteptați acasă cu un super-concert Cargo, în Piața Operei.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

18 ore ago