Categories: Fotbal JudeteanSport

Ripensia, pe urma celor de la Auto Timisoara, la o distanta de trei decenii

Ripensia Timişoara a reuşit, în Cupa României, o victorie incredibilă în dauna celor de la UTA Arad, chiar dacă cele două formaţii sunt despărţite de trei eşaloane, timişorenii evoluând în campionatul judeţean, iar arădenii în Liga II. Cupa României este însă competiţia în care cel mai departe a ajuns Auto Timişoara, dacă e să ne referim la echipele din fotbalul mic timişean. 

În urmă cu trei decenii, Auto Timişoara, care evolua în campionatul judeţean pe atunci, avea să ajungă până în optimile de finală ale Cupei României. Cel mai greu adversar a fost Universitatea Craiova, echipă pe care timişorenii au avut ghinionul să o întâlnească în optimi. A fost 3-1 pentru olteni. Nu trebuie uitat că în acel joc s-au aflat pe teren Balaci, Ştefănescu, Ungureanu sau Cârţu, fotbalişti imenşi care jucau şi în prima reprezentativă. În cea mai mare parte, pe teren s-au aflat jucătorii care făceau valuri în cupele europene în tricoul legendarei Universitatea Craiova.

Legenda spune că în timpul acelui joc disputat pe teren neutru la Drobeta Turnu Severin, în urma unie intrări mai dure a fundaşului timişorean Rică Scorobete la Ilie Balaci, cel mai valoros fotbalist român al acelor vremuri, „Marele Blond” l-ar fi întrebat dacă ştie cine este el. Răspunsul lui Scorobete l-a lăsat perplex pe Balaci: „Nu ştiu cine eşti”. Cert este că Auto Timişoara a avut o evoluţie excelentă, ţinând cont de calibrul adversarului. Universitatea Craiova avea să câştige Cupa României în acel sezon. În finală oltenii au trecut de o altă echipă timişoreană, Poli Timişoara, cu 2-1.

Înainte de a fi eliminată de Universitatea Craiova, Auto Timişoara a eliminat o primdivizionară din şaisprezecimile Cupei României. Timişorenii s-au impus cu 1-0 în faţa celor de la Jiul Petroşani, provocând astfel surpriza sezonului 1982-1983. (foto: www.gandul.info)

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

3 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

3 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

4 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

4 ore ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

6 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago