Robu merge in vizita la PSD si vrea contraexpertiza

Primarul Nicolae Robu nu și-a vizitat colegii de alianță în clădirea pe care aceștia voiau s-o cumpere cu 100.000 de euro. Liberalul nu știe în ce stadiu se află imobilul, crede că ADP a umflat facturile și că întreaga responsabilitate aparține firmei care a făcut evaluarea. Robu va merge să vadă clădirea și va cere o contraexpertiză.

Proiectul de hotărâre prin care PSD Timiş ar fi putut cumpăra imobilul de 1.360 metri pătrați de pe splaiul Tudor Vladimirescu cu aproximativ 100.000 de euro a căzut la vot marți, din cauza unui consilier PP-DD. Primarul Nicolae Robu nu pare afectat de tevatura iscată în jurul subiectului. „S-a făcut la un moment dat o expertiză şi s-a ajuns la concluzia că nu sunt atâţia bani investiţi acolo. De altfel, se ştie că, în repetate rânduri, ADP a plusat la diverse facturi, mai ales atunci când avea de efectuat lucrări pentru primărie. Asta nu cred că s-a întâmplat sub mandatul meu”, a declarat liberalul. Defuncta ADP are acte care arată că reparațiile la imobil au costat circa 700.000 de lei.

Robu crede că, la următoarea şedinţă de consiliu local, proiectul va fi reintrodus pe ordinea de zi, dar nu ştie încă sub ce formă. Edilul şef spune că va cere încă o expertiză pentru a afla valoarea reală a clădirii. „Efectiv nu am fost conectat la acest subiect. Probabil că va fi pe ordinea de zi la următorul plen. Voi cere încă o expertiză asupra valorii acelei clădiri, pentru că nu am de unde să ştiu valoarea ei reală. Nu putem să judecăm numai după suprafaţă. Eu nu știu în ce stare a fost clădirea în momentul în care a fost preluată de PSD, nu ştiu ce investiţii s-au făcut şi nici nu pot să fac o apreciere a valorii de piaţă a clădirii”, a explicat primarul.

În perioada imediat următoare, Nicolae Robu va merge în vizită la colegii social-democrați, ca să vadă clădirea. „Evaluarea a fost făcută de experţi autorizaţi şi, conform legii, răspunderea asupra valorii respective le revine în totalitate. PSD a intrat în clădire în postura de chiriaş, nu ştiu ce lucrări a făcut. Nu le-a făcut cu aprobarea mea, dacă le-a făcut. Nu mă pot pronunţa. Nu am fost niciodată în acea clădire, pe care mă voi duce personal s-o văd. Voi cere şi o altă evaluare făcută de o altă firmă şi voi vedea”, a conchis primarul Timișoarei. Expertiza care a stabilit prețul imobilului a fost făcută de firma AB Consulting, pe data de 16 septembrie.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

9 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

13 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago