ACS Poli a „reusit” egalul cu lanterna rosie a Ligii I

Nici vorbă de șase puncte în două meciuri cu codașele Ligii I pentru ACS Poli. Echipa lui Velcea n-a reușit să bată, pe teren propriu, Corona Brașov, echipă care făcuse un singur punct în nouă etape! Nici măcar revenirea lui Szekely, care s-a zbătut de unul singur în atac, n-a fost de ajuns, iar puținii spectatori au cerut demisia antrenorului.

La Timișoara s-au întâlnit, vineri seară, două echipe aflate în mare foame de puncte. Oaspeții, Corona Brașov, au reușit un singur punct în nouă etape și sunt pe ultimul loc al clasamentului. ACS Poli a făcut tot un singur punct, dar în cinci etape, în care a marcat doar un gol. Deși anunțat ca accidentat, în primul „11” al lui Velcea a reapărut golgeterul Szabi Szekely. Timișorenii au pornit de la bun început spre poarta brașovenilor, dar nu au reușit să se apropie decisiv de buturile lui Marc în primul sfert de oră. Oaspeții au prins apoi curaj, însă acțiunile lor s-au stins foarte repede. În minutul 18, Szekely trimite balonul cu capul în poarta Coronei, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Acțiunile se succed apoi de la o poartă la alta, iar Petre ratează monumental în minutul 33, după ce a reluat greșit o minge primită de la Nanu. Meciul e destul de încâlcit, fără ocazii decisive. În ultimul minut al primei reprize, Ovidiu Petre a trecut, din nou, pe lângă deschiderea scorului, cu o minge lungă, respinsă de unul dintre apărătorii oaspeților.

După reluare, cele două formații au intrat greu în joc, nereușind să lege mai mult de trei pase coerente. Timișorenii ajung, în cele din urmă, în careul Coronei, iar în minutul 59, Szekely depășește toată apărarea oaspeților, dar șutul lui a trecut puțin pe lângă poartă. În faza imediat următoare, un șut de la mare distanță al lui Neacșa a dat ceva emoții timișorenilor, însă scorul rămâne alb.

Ocaziile clare întârzie să apară, în minutul 80 Velcea introduce în teren al doilea atacant, pe Furtado, trimițându-l la cabine pe Petre, dar în joc nu se simte nicio îmbunătățire. Pe măsură ce meciul se apropia de final, puținii spectatori care s-au încumetat să ia drumul stadionului au început să ceară, de încălzire, demisia antrenorului. Oaspeții trag de timp, mulțumiți cu un potențial al doilea punct în campionat. În ultimul minut regulamentar, Șeroni putea aduce victoria, dar șutul său este respins de portarul Marc. De la margine se anunță cinci minute de prelungire, goalkeeper-ul Coronei vede cartonaș galben pentru tragere de timp, iar ultima fază importantă aparține oaspeților. Șutul lui Olariu trece pe deasupra porții lui Nuno Claro și meciul se încheie 0-0. ACS Poli bifează, așadar, al șaselea meci fără victorie în Liga I, iar timișorenii sunt acum obligați să câștige în etapa viitoare, cu „U” Cluj.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

10 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

10 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

10 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago