Categories: Social

Directorul de la Athena a fost eliberat

Directorul spitalului privat Athena va fi cercetat în stare de libertate. El a făcut recurs la măsura arestării preventive, iar acesta i-a fost acceptat. Dan Szabo este cercetat, alături de asistenta șefă Claudia Dota, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara şi poliţiştii au descins, miercurea trecută, la Spitalul Athena, într-un dosar cu internări și tratamente medicale fictive, făcute pentru a încasa bani de la casa de sănătate. În ancheta a fost implicat și SRI, care a constatat că personalul medical a făcut internări fictive cu date personale ale unor oameni care participaseră, de-a lungul timpului, la diverse campanii umanitare. Pe baza internărilor false, spitalul Athena a încasat, de la CJAS Timiș, în ultimii trei ani, sume importante de bani. Procurorii au ridicat mai multe documente și suspectează că au fost inventați peste 500 de pacienți, pentru a se lua banii de la CJAS.

Inițial, Judecătoria Timişoara decisese arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Dan Szabo, Claudia Dota fiind cercetată în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea. Szabo a făcut recurs, care i-a fost acceptat, astfel că acesta a fost eliberat. Clinica Athena a fost deschisă în 2010 și a presupus o investiție de 12 milioane de euro, sumă asigurată, în principal, din credite bancare. Acționarul principal al clincii este medicul ginecolog Konstantinos Giatras, specializat în fertilizare in vitro.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

35 de secunde ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

9 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago