Gaivoronschi are proba amneziei lui Robu in materie de Corso

Arhitecţii timișeni contestă proiectul Primăriei Timişoara de reorganizare a circulaţiei din zona centrală şi realizarea pasajului din Piaţa Victoriei. Deși primarul Nicolae Robu spune că o reacție tardivă, Vlad Gaivoronschi îi reamintește edilului șef că ultima discuție dintre ei a avut înainte de vacanța de vară.

Ordinul Arhitecților, filiala Timiș, susține că, așa cum e acum proiectul, e pusă în pericol integritatea unor imobile de pe Corso. Primarul Nicolae Robu le transmite însă că ar fi trebuit să-i preocupe mai devreme problema. „Acum reacționează Ordinul Arhitecților? Eu nu-i înţeleg pe aceşti oameni. Acum s-a făcut acel proiect? Cum pot să fie nemulţumiţi în momentul în care se desfăşoară licitaţia? Trebuia să fie nemulțumiţi înainte de licitaţie. Nu se pot face modificări pe parcurs”, a replicat liberalul.

Altfel spus, Robu susține că arhitecții nu s-au arătat deloc interesați de acest proiect. Vlad Gaivoronschi, preşedintele Ordinului Arhitecţilor Timiş, a ajuns însă la concluzia că primarul suferă de… amnezie. „Am reacţionat demult. Împreună cu un coleg arhitect din consiliul nostru, înainte de vacanța de vară, ne-am dus împreună cu domnul primar până în locul unde ar fi tranşeea, dacă s-ar face varianta care o vrea dânsul, de subtraversare. Tranşeea merge până în dreptul colţului rectoratului. I-am spus atunci care e varianta corectă”, spune Gaivoronschi.

Cunoscutul arhitect timișorean crede că, dacă tot îi plac atât de mult sondajele, Nicolae Robu ar trebui să mai facă unul. „Se supără pe noi fără să înţeleagă că nu vrem răul vrem binele oraşului. Nu se poate aşa ceva. În ce măsură nişte şanţuri uriaşe care ar apărea până în coasta Hotelului Timişoara şi a clădirii rectoratului sunt reversibile? Noi venim cu probleme obiective. Când ne-am întâlnit, i-am spus că ar trebui făcută o soluţie de a coborî de pe Republicii. Atunci nu ar mai apărea tranşeea aia. Dacă pe noi nu ne crede şi ne consideră duşmani, atunci poate va crede pe alţii. Să facă un sondaj printre arhitecţii din Timişoara”, ne-a mai spus preşedintele Ordinului Arhitecţilor Timiş. (sursa foto: panoramio.com)

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago