Heritage of Timișoara: Architects vă așteaptă să (re)descoperiți istoria, biografia și moștenirea lăsată orașului de șase arhitecți reprezentativi pentru oraș în perioada 1880-1950. Este vorba despre Eduard (Ede) Reiter, Jakab Klein, Martin Gemeinhardt, László Székely, Lipót Baumhorn și Albert Krausz. De luni până sâmbătă, în intervalul 8 – 13 noiembrie, sunteți invitați, fizic sau online,…
Trotuarele „şah” din Timişoara sunt aproape finalizate. Primarul afirmă că arhitectul Sturdza a fost dezinformat
E aproape gata! Tabla de şah instalată de primarul Timişoarei pe străzile din centrul oraşului e aproape completă. Mai sunt de „mobilat” doar străzi cu trafic mai scăzut, gen Loga sau Eminescu a anunţat Nicolae Robu. Edilul-şef insistă din nou că e felicitat de cetăţenii care sunt încântaţi de iniţiativele sale urbanistice, iar trotuarele pixelate…
A venit şi reacţia! Nicolae Robu atacă dur Direcţia de Cultură Timiş şi arhitecţii “frustraţi” şi “hateri”
“Speranţa” celor de la Direcţia de Cultură Timiş şi de la Ordinul Arhitecţilor, legată de o reacţie referitoare la epopeea trotuarelor „şah” a fost răsplătită şi cel vizat cel mai mult de dispută, primarul Nicolae Robu, a reacţionat. Într-o postare „fluviu” pe Facebook, sub titlul „Până unde poate merge tupeul unora, al celor incapabili să…
Descoperă poveștile Timișoarei. Tururi gratuite, cu ghizi arhitecți, pentru copii și adulți
Încep tururile de arhitectură prin Timișoara. Veți fi conduși de arhitecți prin cartierele urbei de pe Bega și veți descoperi minunățiile acestui oraș. Tururile se adresează tuturor, chiar și copiilor.
Viitorii arhitecti reprezinta Timisoara la Viena Design Week
O echipă a Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism va reprezenta Timișoara la Viena Design Week. Festivalul, care propune pentru acest an tema „A City Full of Design”, îşi va desfăşura cele peste 190 de evenimente dedicate designului şi arhitecturii în districtul 15 al Vienei, probabil cel mai cosmopolit cartier al capitalei Austriei.
Eva va avea statuie in centrul Timisoarei!
În primăvară erau șapte, între timp au rămas cinci. Este vorba despre statuile care vor „popula” centrul istoric, după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Primarul Nicolae Robu a anunțat că urmează ca acestea să ajungă la Timișoara nu peste multă vreme, dar nu știe cine sunt personajele înfățișate. Cu o singură excepție.
Arhitectii timisoreni si dubla lor masura: palate cu turnulete da, parcari si pasaje noi ba
Prin vocea președintelui Vlad Gaivoronschi, Ordinul Arhitecților din România, filiala Timiș, își arată marea mâhnire, chiar revolta, că primarul Nicolae Robu nu a consultat respectiva asociație pe marginea proiectelor pe care le derulează municipalitatea.
Cazarma U se va transforma partial in galerie de arta! Se cauta solutia cea mai buna
Ordinul Arhitecților din România, filiala Timiș, și Fundația Art Encounters lansează un concurs de soluții pentru transformarea unor încăperi ale Cazarmei U în spații potrivite pentru prima ediție a Bienalei de Artă, programate la Timișoara în luna octombrie.
Un stadion tot mai indepartat
Una dintre principalele promisiuni din campania electorală a primarului Nicolae Robu a fost ridicarea unui stadion nou în Timișoara. Și nu orice fel de stadion, ci unul imens de 50.000 de locuri. Ulterior, numărul locurilor a mai scăzut până la 40.000, dar tot foarte multe sunt. Din capul locului trebuie spus că un stadion cu 25.000, maximum 30.000 de locuri, ar fi mai mult ca suficient.
Arhitectii ii bat obrazul lui Robu in privinta noului stadion
O nouă dispută se conturează între arhitecții din Timișoara și primarul Nicolae Robu. Tema: viitorul stadion pe care și-l dorește edilul și care, conform acestuia, stă pe loc din cauza neseriozității celor care ar trebui să-l proiecteze. Nu e prima dată de la preluarea mandatului de primar de către Robu când liberalul se contrează cu arhitecții.
Misterele pavajului din Cetate continua, Robu incearca sa le dezlege miercuri
Pavajul din zona Cetate rămâne încă un mister, atât pentru timișoreni, cât și pentru primarul Nicolae Robu. La trei săptămâni de când edilul a anunțat că pietonii vor putea testa diferite modele, el spune că încă nu știe cum va arăta la final lucrarea.
„Spatiul public: resursa [ne]limitata”, in conferinta in Bastionul Theresia
Vă interesează orașul în care locuiți și felul în care autoritățile înțeleg să se ocupe de el? Nu vă plac intervențiile asupra piețelor și străzilor din Timișoara? Vreți să vă spuneți părerea despre lucrările care afectează spațiul public? Dacă răspunsurile sunt afirmative, nu trebuie să ratați întâlnirea de luni dimineață, din mansarda Bastionului Theresia.
Oare arhitectii n-au nicio legatura cu turnuletele Timisoarei?
Evacuarea unui corp al Spitalului de Copii pentru a face loc cunoscutului clan Cârpaci a repus pe tapet problema mafiei imobiliare țigănești. Subiectul s-a dezvoltat foarte mult și la nivel național, mai multe televiziuni de știri alocându-i spații generoase de dezbatere. În Timișoara s-a scris și s-a vorbit enorm despre modul în care țiganii au pus mâna pe foarte multe imobile vechi, în unele dintre ele funcționând în trecut instituții spitalicești.
Gaivoronschi are proba amneziei lui Robu in materie de Corso
Arhitecţii timișeni contestă proiectul Primăriei Timişoara de reorganizare a circulaţiei din zona centrală şi realizarea pasajului din Piaţa Victoriei. Deși primarul Nicolae Robu spune că o reacție tardivă, Vlad Gaivoronschi îi reamintește edilului șef că ultima discuție dintre ei a avut înainte de vacanța de vară.
Conform lui Robu, PUG-ul Timisoarei e „de toata lauda”
Primarul Nicolae Robu consideră că nu merită să-și piardă timpul cu oameni neimportanți, așa cum este timișoreanul care a descoperit că anexele PUG-ului sunt copiate. Ba mai mult, i se pare normal să fie așa.
Inca cinci zile ca sa fotografiati casa care va place
Au mai rămas numai cinci zile în care timișorenii pot încărca fotografiile caselor lor preferate în concursul „Casa care-mi place”. După 1 iulie, veți putea vota construcțiile care vi se par cele mai reușite și, în plus, puteți câștiga un aparat foto drept premiu.