Uneori, din păcate, situația este de așa natură încât problemele dentare se agravează și duc la pierderea tuturor dinților. Este un moment greu, atât din punct de vedere medical, cât mai ales din punct de vedere psihologic. Odată cu ultimul dinte se pierde mai mult decât un dinte.
Se pierde încrederea în sine, se pierde dorința de a mânca, se pierd curajul și încrederea de a zâmbi! În plus, odată cu pierderea funcției masticatorii încep și problemele digestive, probleme ce pot duce chiar și la cancer, încep problemele de nutriție, problemele imunitare… Așa că ne dorim este ca situația să fie rezolvată în toată complexitatea ei.
Cu toții știm acele proteze clasice, care, în imaginația noastră, stau în borcanul de apă, seara, pe noptieră, acele proteze care sar afară din gură, care nu redau funcțiile normale ale dinților și care în niciun caz nu vor rezolva problema din punct de vedere psihologic. Cine și-ar dori așa ceva? Cine și-ar dori așa ceva, mai ales când există alternative? Rezolvarea, în toată complexitatea ei, vine odată cu implantul dentar.
Avem două situații:
Lucrări mobilizabile
Avantajul acestora este că, față de protezele clasice, dau o mai mare siguranță, fiind ancorate prin intermediul implanturilor. Numărul de implanturi poate varia de la minimum două la patru-șase implanturi. Ele pot fi îndepărtate pentru igienizare și se reaplică. Față de lucrările fixe, au un cost mai mic și presupun o intervenție mai simplă, dar nu au avantajele acestora din urmă. Există mai multe sisteme de retenție: cu bilă, cu capse, cu bară, cu telescoape, cu magneți, în funcție de numărul de implanturi și de fiecare caz în parte, putând opta pentru varianta ideală. În imaginea următoare, pe partea superioară se vede un sistem de telescoape cu două implanturi, iar pe partea inferioară, un sistem cu bară și patru implanturi.
Lucrări fixe
Odată cu creșterea numărului de implanturi, și de distribuirea acestora, putem vorbi despre posibilitatea realizării unor lucrări fixe. Acestea reprezintă soluția cea mai apropiată de dinții naturali, nemaiexistând teama că lucrarea dentară va cădea din gură, că vor exista momente jenante în interacțiunile sociale. Confortul este asemănător cu al dinților naturali și aspectul medical-stomatologic, cât și cel psihologic găsesc astfel cea mai bună rezolvare. În imaginile urmatoare se pot vedea șase implanturi și lucrarea finală din 12 elemente (12 dinți). De asemenea se văd etapele de realizare, de la implantare, amprentare, munca de laborator și situația finală cu lucrarea fixată.
Fie că este vorba despre pierderea unui singur dinte, până la pierderea tuturor dinților, soluția ideală rămâne prin intermediul implanturilor dentare.
Potrivit numărătorii paralele făcute de USR Timiş la nivelul municipiului Timişoara, Elena Lasconi se situează…
Vestea accederii candidatei USR, Elena Lasconi în turul doi al alegerilor pentru desemnarea viitorului președinte…
Potrivit primelor rezultate de tip exit-poll, în turul II al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta…
Secțiile de votare din Complexul Studențesc, dar și deja celebra (electoral) localitate Dobrești, acolo unde…
La ora 18.00, cu trei ore înaintea închiderii secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…