Arhiva pentru eticheta: dentaldesign

Principalele probleme stomatologice

Principalele probleme stomatologice

În primul rând trebuie să înțelegem un lucru, de la bun început: tratamentul modern în stomatologie se bazează foarte mult pe ameliorarea simptomelor, dar singurul aspect care într-adevăr ar trebui considerat ca fundație reală este prevenția și tratamentul cauzelor. Greșeala din medicina modernă constă în faptul că se încearcă tratarea problemei în locul în care se observa problema, chiar dacă nu în acel loc este și cauza.

Alimente miraculoase in preventia cancerului oral

Statisticile privind cancerul oral în România sunt sumbre: peste 2.000 de persoane pierd, anual, lupta cu cancerul oral, țara noastră se afla pe locul 17 în lume din punct de vedere al incidenței acestei boli, iar numărul cazurilor a crescut de șapte ori în ultimii 30 de ani. De aceea este foarte important să conștientizăm riscurile la care suntem expuși și să luăm măsurile necesare pentru a preveni apariția bolii.

Importanta radiologiei in stomatologie

De ce este indicat examenul radiologic? Nu este periculos pentru sănătate să ne iradiem? Este chiar obligatoriu? De nenumărate ori am auzit aceste întrebări, întrebări pe care le-aș pune și eu daca nu aș ști deja răspunsul la ele. Așa că voi încerca să dau răspunsul la majoritatea întrebărilor legate de radiografii, pentru a demonstra importanța radiologiei în actul medical în general, și în stomatologie în particular.

Top 5 trucuri pentru a-ti mentine dintii albi si sanatosi

Mănâncă alimente dure, crocante și multe lactate. Consumă zilnic fructe și legume dure, cum ar fi merele, perele, morcovii etc. Acestea acționează ca niște abrazivi naturali, înlăturând petele și mâncarea rămasă pe dinți.
Lactatele conțin calciu și fosfor, minerale recunoscute pentru protejarea smalțului dinților. Un smalț rezistent și sănătos e mult mai greu de colorat. Deci consumați cu încredere lapte, brânzeturi, iaurt.

Amanand rezolvarea unei probleme, poti crea o alta si mai mare

Acesta este cazul unei paciente care a tot amânat efectuarea unor extracții. Pacienta povestește că medicul dentist a încercat să-i scoată doi dinți în urmă cu câțiva ani, dar nu a putut finaliza extracțiile deoarece dinții dureau foarte tare atunci când îi mișca (posibil un eșec al anesteziei).

Despre colaborare

Ați auzit cumva de oameni care să exceleze în absolut toate domeniile? Faptul că vrei, ca om, să ai rezultate cât mai bune în tot ce faci și te străduiești pentru asta e una, dar chiar să fii excelent în orice domeniu e rar, dacă nu imposibil. Așa e și în domeniul medicinei dentare, unde nu e de mirare că, la o singură vizită la cabinet, ați putea fi tratați de trei persoane diferite.

Reflexul de voma accentuat

Reflexul de vomă este un subiect poate puțin discutat, dar totuși în practica stomatologică ne izbim și de acest aspect. Unii oameni se plâng că în momentul în care își periază dinții din spate au o senzație puternică de vomă. Tocmai de aceea, ei evită să perieze zonele respective, acestea se cariază și iată… am ajuns și la dentist.

Ata dentara. Trebuie neaparat sa o folosim?

Deși medicii dentiști recomandă folosirea aței dentare, marea majoritate din pacienți recunosc faptul că ei pur și simplu nu o folosesc. De ce? Motivele invocate sunt: 1 – pentru că le este peste mână (în momentele încărcate din zi, când să mai ai vreme să folosești și ața dentară?); 2 – pentru că sunt atâtea feluri de fir interdentar că nu știu pe care să-l folosească; 3 – pentru că rănește gingia.

Etapele dinaintea unui tratament ortodontic

În articolul ce urmează vom vorbi despre pașii pe care trebuie să-i urmați atunci când vă gândiți să vă îndreptați dinții. În cazul în care aveți nevoie de un tratament ortodontic este bine să știți că înainte de a primi aparatul dentar trebuie tratate toate cariile, extrași eventualii molari de minte, refăcute toate plombele neadaptate corect, precum și tratamentele de canal necorespunzătoare.

Top