Categories: Timp liber

Maratonul filmelor de Cannes, la Timisoara

Filmele de Cannes vin pentru prima dată la Timișoara, sâmbătă, 2 noiembrie, la Filarmonica Banatul. Vor rula trei dintre cele mai așteptate producții ale anului: „La vie d’ Adèle: Chapitres 1&2”, „Heli” și „Only God Forgives”. La maratonul cinematografic va asista și Amat Escalante, cineastul mexican distins anul acesta cu premiul de regie la Cannes.

Timișorenii au ocazia, sâmbătă, să-l cunoască pe Amat Escalante, unul dintre cei mai controversați regizori ai momentului, câștigător al Premiului pentru regie la Festivalul de la Cannes, pentru mult discutatul „Heli”. Regizorul mexican va răspunde întrebărilor publicului după proiecția filmului său, care va începe la 19,30, la Filarmonica Banatul. Amat Escalante are 34 de ani și a intrat în lumea filmului învățând pe cont propriu. A trăit în Barcelona, Los Angeles, Austin, iar acum locuiește în Guanajuato. Celelalte două lungmetraje ale sale, „Sangre” și „Los Bastardos”, au fost premiate în numeroase festivaluri.

„Heli” a șocat audiența de la Cannes. Mexicul de azi, o țară a contrastelor și paradoxurilor, e un câmp de luptă pe care cad victime familii întregi. În ultimii șapte ani, 70.000 de oameni au murit prinși în războaiele duse de mafia drogurilor. În Heli, decizia unui tânăr cadet de a fura drogurile confiscate de superiorii săi din poliție „oficial distruse” are consecințe dramatice asupra unei întregi familii.

De la 22,30, timișorenii pot vedea, în avanpremieră, „La Vie d’Adèle: Chapitres 1&2”, distins cu Palme d’Or și Premiul criticii – FIPRESCI. Filmul le are ca protagoniste pe Adèle (Adèle Exarchopoulos) și Emma (Léa Seydoux), două adolescente care descoperă împreună iubirea, dorința și suferința. Fenomenala performanță a celor două actrițe a fost premiată cu două trofee Palme d’Or, pe lângă cel oferit filmului, o excepție în istoria festivalului. După miezul nopții, de la 1,50, va rula „Only God Forgives”, continuarea celebrului „Drive”, cu Ryan Gosling în rolul principal. Noua producție a lui Nicolas Winding Refn este un western modern, ultraviolent, pe fundalul unui oraș decăzut, Bangkok. Filmele vor rula în sala Filarmonicii Banatul. Biletul pentru întreaga noapte costă 10 lei, tichetele fiind puse în vânzare deja la casieria filarmonicii.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

2 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago