La subpasajul Piata Victoriei, proiectantii timisoreni sunt prea scumpi pentru PMT

Lăcomia proiectanților locali întârzie lucrările la viitorul subpasaj din Piața Victoriei și scoate bani din vistieria primăriei. Municipalitatea a făcut rost de o sponsorizare pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, dar banii erau prea puțini față de suma avansată de proiectanți. Așa că s-a organizat o licitație, al cărei rezultat va fi anunțat în curând.

Nu mai puțin de șapte oferte au ajuns la Primăria Timișoara, la licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de la subpasajul din Piaaț Victoriei. Ofertele au fost deschise și, în două-trei săptămâni, va fi anunțat câștigătorul. Niciunul dintre potențialii executanți nu este timișorean, după cum spune primarul Nicolae Robu. „La noi, licitațiile sunt ultracorecte, ultracinstite, se respectă cadrul competițional și câștigă cel mai bun. Cel mai bun înseamnă cel mai ieftin, cuantificat foarte clar prin prisma unor criterii instituite fără ambiguități”, a declarat edilul șef.

Culmea este că s-ar fi putut și fără licitație. Robu a făcut, acum ceva timp, apel la timișorenii cu bani, să finanțeze documentația. „Am găsit pe cineva care era dispus să finanțeze cu 30.000 de euro, numai că proiectanții locali din Timișoara au pretins 160.000 de euro. Or, 160.000 de euro nu am putut găsi cu titlu de sponsorizare. Așa se face că am întârziat în momentul de față cu darea în lucru a SF-ului și a proiectului tehnic. Se vor face cu bani din bugetul local”, explică primarul. Acesta nu știe cam la ce preț ar putea fi adjudecată lucrarea. „Chiar și eu sunt foarte curios. Asta, având în vedere pretenția pe care confrații noștri timișoreni au avut-o, de 160.000 de euro. Veți vedea cât de departe de acel preț vor asuma alții să facă lucrarea”, mai spune Nicolae Robu.

După anunțarea câștigătorului, acesta va elabora în 90 de zile studiul de fezabilitate, iar în etapa a doua, cam tot în același interval de timp, și proiectul tehnic. În ceea ce privește banii pentru realizarea efectivă a subpasajului din Piața Victoriei, „dacă proiectul este eligibil pentru fonduri europene, atunci mergem pe proiecte europene”, după cum spune același Robu. Firma care ar fi făcut cadou primăriei întreaga documentație este producătorul de apă minerală Perenna.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

2 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

3 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

4 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

6 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

11 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

11 ore ago