Categories: Stiri nationale

Ponta s-a dus in America sa se intalneasca cu Badea si Gadea

Mult mediatizata vizită de trei zile a premierului Victor Ponta în Statele Unite a luat sfârșit. Ea nu a fost încununată ulterior de prezența la summit-ul Consiliului European, așa cum și-o dorea premierul, președintele Traian Băsescu trăgându-i preșul de sub picioare.

Prezentată de propaganda „varano-pontistă” drept un eveniment epocal, comparabil eventual cu primul pas pe Lună al lui Neil Armstrong, vizita premierului Victor Ponta în Statele Unite a fost, în cele din urmă, un mare fâs. Sau un mic exercițiu de imagine. Cel mai important eveniment a fost întâlnirea cu vicepreședintele american Joe Biden. Presa n-a avut acces la întâlnire, Biden n-a dat declarații ulterior, iar întrevederea n-a fost marcată pe site-ul Casei Albe. Într-un birou alăturat, fără sa aibă ceva anume în program, președintele Barack Obama nu s-a obosit să-și salute oaspetele.

În rest, Ponta a jucat baschet cu Ghiță Mureșan, s-a întâlnit cu personaje de rangul II sau III din mai multe companii americane, fără să semneze vreun document. S-a mai întâlnit și cu câțiva pastori neoprotestanți, adunați de Mihai Gâdea, pentru a contrabalansa protestele anti-Roșia Montană organizate chiar și la Washington. Și asta fiindcă diaspora românească din SUA încă face alergie la cuvântul PSD. A mai fost la Muzeul Memorial al Holocaustului, unde probabil a trebuit să-și prezinte scuze în numele lui bunului prieten Dan Șova. În rest, a fost prezent la câteva talk-show-uri ale televiziunilor românești, printre care și (atenție!) B1. Evident, cel mai bine s-a simțit însă cu Mircea Badea și Mihai Gâdea, exponenți de bază ai „fabricii de zombi” a lui Dan Voiculescu, așa cum a catalogat instituția în cauză de chiar fostul lor amic, Oreste. Evident, printre alte caterinci, n-au uitat să pomenească de subiectul lor cel mai drag: procurorul Papici.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

31 de minute ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

5 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

5 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

6 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

7 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

7 ore ago