Categories: Administratie

Contra ciorilor, lui Robu nu-i plac ultrasunetele si anticonceptionalele

Ciorile din parcul din spatele Catedralei îi dau de furcă primarului Nicolae Robu. Acesta nu agreează aparatele cu ultrasunete, care ar putea face rău oamenilor. Cineva i-a sugerat… anticoncepționalele, care ar putea fi puse în hrana păsărilor, dar asta pare mai degrabă o glumă. Cert este că edilul caută soluții.

Angajații de la Direcția de Mediu a PMT i-au sugerat primarului să apeleze la aparate cu ultrasunete. Ideea nu e însă agreată de edilul șef. „Știm că exista diverse dispozitive cu ultrasunete, dar eu am o reținere în a le folosi, pentru că trebuie să fie de o anumita putere ca să poată acoperi tot parcul. Noi nu le sesizăm, dar nu aș fi chiar așa de convins că ele nu au nici cea mai mică influență negativă asupra omului. Specialiștii pot să spună diverse pareri, numai că eu sunt foarte atent cu sănătatea oamenilor și nu vreau să ne expunem”, spune Nicolae Robu.

Primarul susține că ar putea fi luată în vederea și producerea unor sunete care să simuleze împușcăturile. „Într-o comună apropiată s-a făcut așa. S-or fi speriat ciorile și au părăsit localitatea. Cred că trebuie să încercăm variante de tipul acesta. Eu primesc diverse sugestii, spre exemplu, am primit sugestia de a cumpăra anticoncepționale și să le dăm ciorilor în hrană. Noi râdem, dar societatea omenească a avut o evoluție foarte ciudată”, a declarat primarul.

Nicolae Robu caută acum o soluție, dar exclude total ultrasunetele. „Știu că se folosesc, știu că firmele care le produc aduc toate garanțiile că nu sunt cu nimic nocive pentru om, sunt inginer și înțeleg aceste fenomene, numai că sunt multe lucruri pe care nu le cunoaștem și nimeni nu poate să aduca o garanție 100% că nu există nici cel mai mic efectiv negativ. Nu am o temere precisă, dar nu e bine să trăiești într-un mediu cu ultrasunete. Nu vreau să risc. Punct. Dacă legea ar permite partide de vânătoare, orice soluție legală ar putea fi luată în discuție. Prima intenție concretă este aceasta: să simulăm împușcături”, a mai spus primarul Timișoarei. Pe vremuri, astfel de partide de vânătoare de ciori au mai fost organizate în orașul de pe Bega.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

O oră ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago