Categories: Social

Societatea civila timisoreana, atac la farmacista Rodica Vlad

Mai multe organizații non-guvernamentale și personalități din zona culturală solicită Primăriei Timișoara să facă plângeri penale împotriva celor care degradează clădirile istorice. Printre persoanele vizate se află și cunoscuta femeie de afaceri Rodica Vlad.

Organizațiile și oamenii de cultură au semnat un așa-zis apel, prin care cer autorităților locale să intensifice controalele asupra celor care distrug patrimoniul istoric urban, prin intervenții neautorizate asupra unor clădiri. De asemenea, ei cer pedepse aspre și pentru persoanele care lasă să se degradeze aceste imobile. Semnatarii solicită primăriei să nu se oprească doar la amenzi contravenționale în astfel de cazuri. „În consecință, cerem autorităților ca, pe lângă amenzile contravenționale, să-i cheme în justiție pe autorii acestor fărădelegi patrimoniale pentru a răspunde penal, doar așa se va putea instaura domnia legii și vom feri orașul de dușmanii istoriei sale”, se arată în protest.

Semnatarii dau și câteva exemple de clădiri de patrimoniu distruse. Printre acestea se numără fostul Abator, Casa Mühle, dar și o clădire din centrul Timișoarei, a cărei proprietară este cunoscuta femeie de afaceri Rodica Vlad. „Atragem, de asemenea, atenția organelor de control că un imobil istoric de pe strada Emanoil Ungureanu a fost transformat de proprietarii de ocazie, ajunși în posesia clădirii prin posibile acte de corupție și abuz, într-o groapă imundă care sluțește perimetrul cetății”, se arată în „apel”. Clădirea cu pricina, situată pe str. Eugeniu de Savoya, colț cu Emanoil Ungureanu, a fost cumpărată de Rodica Vlad în perioada în care era consilier local PNȚCD, colegă de partid cu fostul primar Gheorghe Ciuhandu. Imobilul, clădire istorică, s-a degradat total, iar terenul este plin de bălării. Documentul este semnat, printre alții, de Societatea Timișoara, Societatea Ariergarda, Comitetul civic pentru apărarea patrimoniului Timișoarei, Marcel Tolcea, Daniel Vighi, Marius Giura, Petru Ilieșu ș.a. (sursa foto: www.renasterea.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago