Proprietarii de clădiri istorice nu prea par interesați să-și refacă imobilele cu sprijin financiar de la primărie. Sunt prevăzuți bani de la bugetul local, dar primarul Nicolae Robu spune că, deși sunt mai puțin de două luni până la finalul anului, nicio asociație de proprietari nu s-a „calificat” pentru a accesa fondurile.
Politia Locala a facut lista cu primii 50 de proprietari care vor plati taxa pe paragina
Proprietarii de clădiri vechi din Timișoara nu par impresionați de amenzile pe care le pot lua pentru că nu-și întrețin imobilele. Unii vor fi însă arși mai tare la buzunare: sunt gata să plece la primărie, pentru supraimpozitare, 50 de dosare ale clădiri foarte degradate.
Reabilitati o cladire istorica? Taxa pe schela e de 1 ban / mp / zi
Consilierii locali au decis, în ultimul plen, ca în 2018, cei care pun schele pe clădiri istorice sau își reabilitează termic imobilele pe cheltuială proprie să plătească o sumă simbolică. Mai puțin de atât nu permite legea!
Inca aproape 60.000 de euro amenzi, pentru proprietarii nesimtiti de cladiri istorice
Încă 33 de asociații de proprietari din Timișoara ar putea plăti câte 8.000 de lei amendă, pentru că nu s-au apucat să repare clădirile pe care le dețin în zona istorică. Ele au fost controlate în urmă cu un an, au fost deja amendate pentru nepăsare, iar acum urmează alte verificări.
Stai intr-o casa veche si-o lasi in paragina? Amenda pentru nepasare poate ajunge la 16.000 lei
Unii timișoreni care locuiesc în clădiri din zona istorică vor fi amendați din nou cu maximul prevăzut de lege. Asta, pentru că, deși au fost deja sancționați o dată și au avut termen să-și repare imobilele, n-au făcut nimic.
Timisoara de patrimoniu: Uitati-va in sus inainte sa va asezati la terasa! / FOTO
Avertisment serios al celor de la Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei: se lucrează la clădiri, dar nu se face aproape nimic la acoperișuri! Proprietarii de imobile istorice ar trebui să acorde mai multă importanță învelitoarelor de acoperiș și burlanelor. Până nu se întâmplă o tragedie.
Poti sa-ti dai casa spre adoptie! Cum intri in programul prin care un finantator privat repara cladirea in care locuiesti
Vreți ca imobilul istoric în care locuiți să-și recapete gloria de odinioară? Vă puteți înscrie în programul Timișoara Premium Exposed City și, dacă va fi selectată, clădirea va fi restaurată pe banii unui investitor care vrea să se implice în viața comunității din care face parte.
Cladiri istorice din Timisoara, scoase spre adoptie! Se cauta investitori care sa le aduca la viata
Avem un număr impresionant de clădiri istorice, peste 14.000, și unul cel puțin la fel impresionat de imobile cu poveste lăsate să se distrugă. Un proiect în premieră pentru Timișoara își propune să salveze o parte din aceste case, grație implicării unor investitori privați.
Proprietarii de cladiri istorice din Timisoara, ajutati sa se descurce cu autoritatile
Locuiți într-un imobil istoric sau de patrimoniu și nu știți ce trebuie să faceți cu el, pentru a-l readuce la viață? Primiți acum o mână de ajutor de la Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei.
Povestile tuturor cladirilor istorice din Timisoara, in curand la un click distanta
Timișoara este orașul în care se găsesc, probabil, cele mai multe imobile istorice din România, dar sunt o mulțime și în județ. În premieră națională, cei de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș vor face un „inventar” electronic al acestor clădiri.
Intai avertizati, apoi arsi la buzunare! Taxa pe paragina va fi aplicata la Timisoara doar din 2018
Proprietarii de clădiri istorice primesc o păsuire până în 2018, an din care vor fi obligați să achite taxa pe paragină. Pentru a nu spune cumva că n-au știut că sunt pasibili de această „amendă”, ei vor fi notificați, unul câte unul, de Primăria Timișoara. Întâi trebuie terminat inventarul de ruine cu pretenții.
Daca se vrea, se poate! De la pericol public, la bijuterie, in Piata Libertatii / FOTO
În mai 2016, doar norocul a făcut să nu se înregistreze o tragedie. În decembrie 2016, clădirea de pe care atunci au căzut, peste o terasă, bucăți întregi de ornamente și tencuială a primit o nouă față, prin efortul proprietarilor. De anul viitor însă, Primăria Timișoara va sprijini financiar astfel de lucrări.
Climathon: 24 de ore de idei pentru reabilitarea cladirilor istorice, la Timisoara
Timişoara s-a alăturat demersurilor realizate în peste 100 de oraşe din întreaga lume, în cadrului unui proiect de reabilitare a clădirilor istorice. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de unic partener al Programului CLIMATE KIC în România pentru perioada 2014-2020, a organizat Climathon.
Robu, despre cei care lasa in paragina cladirile istorice: Fiecare trebuie sa traiasca acolo unde are bani
Vin vremuri grele pentru proprietarii de clădiri istorice din Timișoara. Impozitele pentru imobilele nereparate vor crește foarte mult. Primăria va sprijini reabilitarea unui număr mic de clădiri, în principal din Piața Victoriei. Pe de altă parte, Nicolae Robu spune că scuza că proprietarii nu au bani este inacceptabilă.
Pompierii curata cladirea primariei! Ca sa nu mai cada tencuiala / FOTO
Clădirea Primăriei Timișoara va intra, cel mai probabil, anul viitor, în reabilitare generală. Până atunci însă, ca să nu aibă loc vreo tragedie, pompierii fac o verificare a imobilului și dau jos tot ce dă semne că ar putea cădea. Primarul Nicolae Robu a emis și o notă internă prin care le cere subordonaților să verifice toate clădirile din oraș.
2.5 milioane de lei de la bugetul local pentru cladirile istorice cu proprietari privati! Din septembrie, stim si cat e taxa de reabilitare
Din luna septembrie, asociațiile de proprietari din clădirile istorice vor primi o mână de ajutor de la Primăria Timișoara, pentru reabilitarea acestor imobile. Vor putea primi bani de la bugetul local și vor returna ulterior aceste sume prin intermediul unei taxe de reabilitare, care va fi votată, la rândul ei, de consilierii locali.
rEvolutie: peste 20 de cladiri din centrul Timisoarei sunt pe cale sa revina la gloria de altadata
Proprietarii de imobile din centrul istoric al Timișoarei care au decis să repare impozantele clădiri nu sunt încă prea mulți. Ceva mai mult de 20 de autorizații pentru astfel de lucrări au fost emise de primărie în ultimul an și jumătate. În timp ce Poliția Locală s-a pus pe amenzi, primăria se apucă și ea… să-și facă temele.
Inca patru asociatii de proprietari, amendate pentru nepasare si ruine
Polițiștii locali continuă să verifice imobilele istorice din Timișoara, ai căror proprietari au obligația să le întrețină. Alte patru asociații urmează să plătească acum, pentru că nu au catadicsit să se apuce de reparații, deși fuseseră somate.
Nu avem 14.000 de cladiri istorice in Timisoara, ne apucam de renovat cate putem
Primăria Timișoara e gata să se apuce de plătit reabilitarea clădirilor istorice aflate în proprietate privată. Mai trebuie doar promulgată Legea 153, recent modificată. Nicolae Robu spune că nici vorbă ca în Timișoara să fie 14.000 de clădiri istorice. Un lucru e cert: nu există un inventar clar.
Primariile vor putea reabilita cladiri istorice care nu le apartin, apoi isi vor recupera banii de la proprietari
Primăriile vor putea finanța parțial reabilitarea clădirilor istorice, urmând să-și recupereze banii de la proprietari. O propunere legislativă inițiată de Horia Cristian (PNL) a trecut, marți, de Camera Deputaților, care este for decisiv în acest caz. Timișoara are peste 11.000 de imobile istorice, mare parte dintre ele în stare avansată de degradare.