Categories: Poli Timisoara

Balace, un Gabriel Paraschiv in miniatura, dupa ce a acceptat scaderea salariului

Ceea ce se spunea de câteva luni despre Silviu Bălace s-a întâmplat doar zilele acestea. „Nedved” din Banat a fost de acord să i se scadă salariul la Poli Timişoara. El urmează astfel exemplul lui Gabriel Paraschiv, de la Oţelul Galaţi, care a cerut diminuarea salariului de la club, deși era om de bază și prinsese și naționala.

Singura diferenţă dintre cei doi este că Silviu Bălace a cedat, în cele din urmă, insistenţelor conducerii clubului timişorean, care vrea, de luni bune, ca acesta să fie de acord cu rezilierea contractului sau măcar cu înjumătăţirea salariului. „Când dădeam goluri pe bandă rulantă, mi-aţi mărit salariul şi vă mulţumesc! Acum, când am jucat mai slab, nu mai merit această leafă, aşa că vă rog să-mi daţi cu 30% mai puţin”, scria Gabriel Paraschiv, în ianuarie 2010.

Bălace a acceptat să primească doar jumătate din salariul lunar. El va câștiga 1.500 de euro și, în plus, după ce îşi va agăţa ghetele în cui, va fi cooptat în staff-ul tehnic sau în conducerea echipei timişorene. În acest fel, similitudinile cu Gabriel Paraschiv merg și mai departe. Jucătorul gălăţean a trimis o altă scrisoare conducerii Oţelului, prin care îşi anunţă intenţia de reziliere a contractului. Pentru cei opt ani în slujba echipei, timp în care a câştigat şi un titlu, Paraschiv s-ar putea să fie recompensat cu un post în conducerea clubului gălățean.

„Eu am fost cel care a hotărât să renunț la o parte din salariu. Nu pot să uit lucrurile mai puțin plăcute ce mi s-au întâmplat în vară. Din fericire pentru mine, mi-a fost dat să întâlnesc oameni care au coloană vertebrală și și-au dat seama că trebuie să mă întorc înapoi la echipă, pentru că asta a fost dorința mea de la început. Unii spuneau că nu știu ce vreau. Dar eu am spus clar că am promovat pentru a juca în Liga I și că mai pot să joc fotbal. Acum mă gândesc doar să fiu sănătos, iar Poli să-și îndeplinească obiectivul. Și nu în ultimul rând să fiu lăsat în pace, să joc fotbal. Vreau să ne îndeplinim obiectivul, să avem un joc plăcut și să arătăm dăruire pe teren”, spune Bălace, pe www.acspoli.ro.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

2 minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago