Categories: Politica

Maria Grapini isi angajeaza rudele in guvern

Ministrul Maria Grapini are mare grijă de rude și beizadelele prietenilor de familie. Ea l-a angajat în două posturi bugetate pe fratele nurorii sale. Este vorba de Tudor Mataragiu, fiul celebrului fost ofițer de Securitate, Costel Mataragiu. Recent, la o nuntă, familiile Grapini și Mataragiu au stat la aceeași masă cu Ilie Sârbu, zis și „Socrul”.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Maria Grapini, nu prea ratează nicio ocazie să apară în presă. De la postări agramate pe Facebook, până la tot felul de demersuri controversate, timișoareanca nu scapă niciun prilej perntru a ieși în față. Ultima dată, ea s-a remarcat printr-un flagrant caz de nepotism. Astfel, Grapini și-a angajat o rudă, dar și fiu al unor prieteni de familie, pe post de consilier personal. Mai recent, aceeași rubedenie a fost numită și în Consiliul de Administrație al SC Mamaia SA, societate aflată în subordinea ministerului, arată Realitatea.net.

Tudor Mataragiu este fratele nurorii lui Grapini, Anca Cristina Mataragiu. Tânărul are doar 24 de ani, lucru care nu l-a împiedicat să ajungă mare expert în probleme de turism și IMM-uri, fiind retribuit pe măsură. Și încă din două locuri! El a ajuns pe statele de plată ale guvernului în luna martie a acestui an, iar în CA la SC Mamaia a fost să numit pe 12 noiembrie, mai arată Realitatea.net. Adică imediat după ce Guvernul Ponta a decis să majoreze de 25 de ori indemnizațiile pentru clientele politică din CA-uri.

Dacă tot e vorba de un ministru din partidul turnătorului Dan Voiculescu „Felix”, trebuie spus că tânăra speranță a turismului românesc este fiul lui Costel Mataragiu. Acesta este un celebru ofițer de Securitate care, înainte de 1989, avea ca zonă predilectă de acțiune Complexul Studențesc din Timișoara, unde s-a ocupat de racolarea mai multor studenți. După Revoluție, Mataragiu a avut funcții importante și în SRI Timiș, fiind implicat în celebrul „dosar «Jimbolia»”, de contrabandă cu produse petroliere. În urma scandalului, el a fost dat afară din SRI, fiind în prezent directorul sucursalei Omniasig Timiș. Nu cu mult timp în urmă, la nunta fiului liderului PSD, Adam Crăciunescu, familiile Grapini și Mataragiu au stat la aceeași masă. Alături de ei a luat loc și senatorul de Timiș, Ilie Sârbu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago