Categories: Stiri nationale

Crin Antonescu il propune pe Ilie Sarbu sef al „comisiei Calarasi”

Președintele PNL, Crin Antonescu, este convins că cel mai bun om pentru a conduce așa-numita comisie Călărași ar fi senatorul de Timiș Ilie Sârbu. Socrul lui Victor Ponta ar fi recomandat, potrivit lui Antonescu, de lupta sa neabătută de peste un deceniu împotriva lui Traian Băsescu.

Crin Antonescu a afirmat, într-o conferință de presă, că PNL nu este împotriva unei comisii care să verifice modul în care familia președintelui Traian Băsescu a achiziționat un teren de aproape 300 de hectare în județul Călărași. Numai că PNL nu acceptă ultimatumuri de la nimeni, așa cum s-a vehiculat în presă, a mai spus Antonescu. “PNL e un partid serios, care nu ia decizii în funcție de comanda dată la televizor, de anunțurile grăbite ale colegului, prietenului nostru Victor Ponta, ci în cadru statutar, chibzuind lucrurile”, a spus liderul PNL. El s-a arătat totuși sceptic vizavi de ce ar putea descoperi comisia, atâta timp cât primele controale nu au descoperit nimic ilegal.

Soluția lui Antonescu pentru ca verificările să aibă succes este ca Ilie Sârbu să conducă comisia în cauză. “Propun să fie condusă de Ilie Sârbu, e un personaj politic cu greutate. Măcar în legătură cu domnia sa nu s-ar putea îndoi nimeni, după un deceniu de luptă împotriva lui Băsescu, că ar putea să se clatine lupta dânsului. Apoi, pentru că nu am fi în situația în care, dacă această comisie, Doamne ferește, se termină foarte repede, așa, cu niște note, că totul e bine și frumos, să nu-l aud cumva pe Victor Ponta spunând că e treaba parlamentului, că nu știe, că dânsul muncește la guvern pentru salarii. Să fie treaba dlui Sârbu”, a spus Antonescu. Ironia liderului PNL este transparentă, știut fiind faptul că, mult timp, relația dintre Traian Băsescu și Ilie Sârbu a fost extrem de cordială. Chiar în timpul conferinței de presă, unii jurnaliști l-au întrebat pe Victor Ponta cum comentează propunerea lui Antonescu. Premierul a afirmat că “cel mai probabil e o glumă”. “L-ați întrebat deja? Dar dânsul unde e? Cum adică să fie o glumă? Asta e deja un afront la dl. Sârbu, e alt scadal aici! E liderul din Senat al PSD, de ce să fie o glumă? L-am văzut și ieri și alaltăieri și e foarte dedicat”, a mai declarat Antonescu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago