Categories: Administratie

Deszapezirea se extinde pe inca 200 de strazi din Timisoara

Aproape 200 de străzi intră, în aceasta iarnă, în programul de deszăpezire al PMT. Timișoara este împărțită în șase sectoare, alocate, la fel ca și în 2012, către Retim și Drumuri Municipale. Anul trecut, primarul Nicolae Robu a dat nota 8,5 pentru deszăpezire, dar apoi a penalizat cele două firme.

Și în această iarnă, zăpada va fi curățată cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în piețele publice. Timişoara este împărţită în șase sectoare, cuprinzând 423 de străzi, acoperite de Retim, în partea de nord, și Drumuri Municipale, în partea de sud.

„Anul acesta, municipalitatea a extins numărul străzilor pe care se efectuează activitatea de deszăpezire. Drept urmare, au fost introduse pe lângă străzile iniţiale încă 142 de străzi în sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale operatorului SC Retim Ecologic Service SA, respectiv 45 de străzi în sectoarele 4 şi 5 ale operatorul SC Drumuri Municipale”, a anunțat viceprimarul Dan Diaconu. Firmele și proprietarii de case, respectiv asociațiile de proprietari trebuie să curețe trotuarele și să dea jos țurțurii. Zăpada şi gheaţa vor fi depuse pe carosabil, lângă borduri, fără să împiedice circulaţia şi scurgerea apei în sistemul de canalizare.

În 2012, după o ninsoare de o zi și jumătate, care a paralizat Timișoara, Retim și SDM au scos cu greu utilajele pe trasee, dar au emis facturi care însumau 1.8 milioane de lei. Inițial, primarul Nicolae Robu s-a declarat mulțumit de deszăpezire, acordând, spre stupoarea generală, nota 8,5, dar ulterior a penalizat – e drept, simbolic – cele două firme.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago