Aproape 200 de străzi intră, în aceasta iarnă, în programul de deszăpezire al PMT. Timișoara este împărțită în șase sectoare, alocate, la fel ca și în 2012, către Retim și Drumuri Municipale. Anul trecut, primarul Nicolae Robu a dat nota 8,5 pentru deszăpezire, dar apoi a penalizat cele două firme.
Și în această iarnă, zăpada va fi curățată cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în piețele publice. Timişoara este împărţită în șase sectoare, cuprinzând 423 de străzi, acoperite de Retim, în partea de nord, și Drumuri Municipale, în partea de sud.
„Anul acesta, municipalitatea a extins numărul străzilor pe care se efectuează activitatea de deszăpezire. Drept urmare, au fost introduse pe lângă străzile iniţiale încă 142 de străzi în sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale operatorului SC Retim Ecologic Service SA, respectiv 45 de străzi în sectoarele 4 şi 5 ale operatorul SC Drumuri Municipale”, a anunțat viceprimarul Dan Diaconu. Firmele și proprietarii de case, respectiv asociațiile de proprietari trebuie să curețe trotuarele și să dea jos țurțurii. Zăpada şi gheaţa vor fi depuse pe carosabil, lângă borduri, fără să împiedice circulaţia şi scurgerea apei în sistemul de canalizare.
În 2012, după o ninsoare de o zi și jumătate, care a paralizat Timișoara, Retim și SDM au scos cu greu utilajele pe trasee, dar au emis facturi care însumau 1.8 milioane de lei. Inițial, primarul Nicolae Robu s-a declarat mulțumit de deszăpezire, acordând, spre stupoarea generală, nota 8,5, dar ulterior a penalizat – e drept, simbolic – cele două firme.
Comentarii prin facebook