Din lipsa de expertiza, sediul PSD ar putea ramane nevandut in acest an

PSD ar putea să nu-și cumpere sediul în 2013. A doua evaluare a imobilului, deși promisă pentru începutul săptămânii, n-a ajuns încă la primarul Nicolae Robu. În luna octombrie, votul contra al lui unui PP-DD-ist a trântit proiectul care ar fi vândut clădirea cu aproximativ 100.000 de euro, deși valoarea de piață este de zece ori mai mare.

La finele lunii septembrie, proiectul privind vânzarea imobilului de pe strada Tudor Vladimirescu către PSD a căzut la vot în CL. Consilierul local PP-DD Petrică Folică a fost împotrivă, astfel că nu s-a atins cvorumul. Clădirea a fost evaluată de AB Consulting, care a stabilit un preț de numai aproximativ 100.000 de euro, deși valoarea de piață se apropie de un milion de euro, conform specialiștilor în imobiliare. Aceeași firmă urma să facă o nouă evaluare.

Primarul Nicolae Robu nu știe dacă proiectul privind vânzarea imobilului va mai ajunge în acest an pe ordinea de zi a CL. „Va trebui să solicit raportul nou de evaluare. Mi s-a promis că îl voi primi până pe 25 noiembrie, dar nu l-am primit. Prima dată mi s-a explicat că s-a cerut să se facă evaluarea doar verbal, fără a se da specificații clare ce să se evalueze. Ca să nu existe niciun fel de ambiguități, am solicitat în scris ce trebuie să se evalueze și aștept rezultatul. Nu am fost implicat în niciun fel în prima evaluare, dar, de îndată ce a apărut acea situație, cu neaprobarea proiectului, m-am interesat să văd cum stau lucrurile. N-am găsit atunci niciun document prin care să se fi făcut comanda de evaluare cu specificații clare”, a declarat liberalul. Referatul proiectului respins în luna septembrie a fost semnat de viceprimarul social-democrat Traian Stoia. Imobilul de pe strada Tudor Vladimirescu are peste 1.300 de metri pătrați.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago