CJAS Timiș trage de urechi Județeanul, pentru că nu ar respecta procedura privind returnarea banilor către pacienții care au cumpărat materiale sanitare în perioada internării. Datoriile pe ultimii trei ani ale SCJUT, la acest capitol, sunt de aproape 900.000 de lei. Directorul Iulius Jugănaru crede că procedura CJAS este ilegală.
Casa de Asigurări de Sănătate Timiș susține că Spitalul Județean Timișoara nu respectă măsura privind atașarea, la foile de observație ale pacienților, a unor declarații în care aceștia spun ce materiale sanitare au cumpărat pe perioada de internare. SCJUT ar fi singura unitate sanitară din județ care nu s-a conformat, neasigurând astfel „transparenţa în vederea verificării realităţii serviciilor medicale efectuate şi monitorizarea consumului real de medicamente, materiale sanitare si investigaţii paraclinice”.
„Volumul unor astfel de sume solicitate de pacienţi, pentru restituire, ajunge, în Timiș, la aproximativ 1,3 milioane de lei. Spitalului Judeţean îi revin 897.448.09 lei, arierate neraportate și înregistrate extracontabil, încălcând prevederile legale. Nerestituirea către pacienţi a cheltuielilor efectuate de aceştia pe perioada spitalizării va atrage răspunderea conform legii”, precizează Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș.
Managerul SCJUT, dr. Iulius Jugănaru, este stupefiat. „Am primit cu surpindere acest comunicat de presa care, din punctul nostru de vedere, este departe de legalitate. Ni s-a cerut, printr-o adresă şi printr-un act adiţional pe care trebuie să îl semnăm cu CJAST, să întocmim şi să intermediem un contract între pacient şi casa de sănătate. Or, nu putem fi intermediar între două persoane sau, mă rog, o persoană fizică şi o instituţie, atâta timp cât nu există un interes al spitalului”, a declarat Jugănaru. Acesta mai spune că o astfel de procedură ar însemna și un volum de muncă în plus care împiedică actul medical.
„În plus, avem o procedură internă, conform legii de rambursare a cheltuielilor către pacienţii care şi-au achiziţionat medicamente sau echipamente sanitare. Procedura a fost blocată în anul 2012, dar reluată ulterior de Ciprian Bogdan când a fost manager al SCJUT, şi continuată de noi. Există un decalaj din cauza acestei întreruperi, însă, conform legii, rambursăm cheltuielile pacienţilor”, a mai spus managerul SCJUT.
Conform CJAS, pe locul al doilea în ceea ce privește sumele de rambursat către pacienți se află Institutul de Cardiologie, cu peste 466.00 de lei. Spre deosebire de Județean însă, cei care au fost internați aici în ultimii trei nu au primit înapoi niciun leu pentru materialele sanitare pe care și le-au cumpărat.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…