Categories: Politica

Predoiu si Falca isi prezinta proiectele de tara si la Timisoara

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, îşi vor prezenta joi, la Timişoara, proiectele prezidenţiale. Cei doi sunt într-o competiţie maraton pentru desemnarea candidatului PDL la viitoarele alegeri prezidenţiale. În competiţie s-a aflat şi Simona Creţu, care a renunţat după ce a obţinut un procent neglijabil la alegerile din zona de nord-est a României.

În judeţul Timiş se va vota sâmbătă, 16 noiembrie. Orice membru de partid care are carnet făcut până pe 20 octombrie 2013 poate vota între orele 9 și 15. Cei doi candidaţi îşi vor prezenta proiectele joi, de la ora 14,30, la Casa Adam Muller Guttenbrunn. PDL a pregătit 11 secţii de votare şi aproximativ 8.000 de buletine de vot pentru judeţul Timiş. Alegerile din vestul ţării nu vor putea în niciun caz să reducă diferenţa enormă care există la această oră între Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă. Predoiu şi-a spulberat contracandidatul în cele trei regiuni în care s-au organizat până acum alegeri. În nord-est, Predoiu a câștigat alegerile cu 87,62%. Doar o idee mai strânse au fost alegerile din nord-vest, unde Predoiu a înregistrat 77,3% din voturile democrat-liberalilor, şi regiunea de centru, unde fostul ministru al Justiției a câştigat cu 75,7%. Falcă a realizat că nu mai are nicio şansă după ce a decis ca în propriul fief, Aradul, să nu se organizeze alegeri. Foarte probabil, Falcă va pierde categoric şi în Timiş.

„Foarte mulţi membri PDL de la Timişoara sunt dornici să-şi exprime votul. Ei își doresc cu adevărat să fie cei care pot contribui pentru a trimite omul cel mai potrivit la alegerile prezidenţiale. Mizăm pe prezenţă de peste 80% în Timiş. Aştept să aud discursurile celor doi candidaţi pentru a lua o decizie în privinţa votului”, ne-a declarat deputatul Cornel Sămărtinean, preşedintele PDL Timişoara. Alegerile interne din PDL continuă pe 23 noiembrie, în regiunea de sud-vest, pe 30 noiembrie în sud-est, 7 decembrie – sud şi 14 decembrie – Bucureşti, Ilfov şi diasporă. (sursa foto: arq.ro)

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

2 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

2 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

9 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

12 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

12 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

15 ore ago