Robu anunta la televizor anchete vizand mafia imobiliara tiganeasca

Primarul Nicolae Robu a anunțat, în direct la două televiziuni naționale, că la Timișoara a demarat o anchetă privind modul în care mafia țigănească imobiliară a ajuns proprietară pe mai multe clădiri ale orașului. El a afirmat că din rețeaua care a ajutat clanurile țigănești fac parte judecători, notari, angajați ai Cărții Funciare, dar și oameni din primărie. Robu a refuzat însă să dea vreun detaliu despre anchetă, nepomenind nici măcar care sunt instituțiile statului implicate în ea.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a fost marți seara o adevărată vedetă media, fiind prezent în direct la două posturi naționale de știri, respectiv Realitatea și RTV. Subiectul dezbătut a fost același: mafia țigănească din Timișoara, care a juns să stăpânească mai multe imobile în care au funcționat clinici medicale, dar și unități școlare. Scandalul a fost readus în prim-plan după ce, la finalul săptămânii trecute, clanul Cârpaci a evacuat un corp de clădire al Spitalului de Copii, în care funcționa Secția de Pneumologie și TBC. Robu s-a arătat revoltat de amploarea care a luat-o fenomenul în cauză, însă totodată s-a declarat neputincios în fața mafiei imobiliare. „Printre problemele reale ale Timișoarei se numără și aceasta. Nu primarul poate rezolva o astfel de problemă. Cum putea primarul să împiedice evacuarea spitalului, când proprietar acolo e acest domn? Sunt foarte indignat de tot ce s-a întâmplat la Timișoara în toți acești zeci de ani. Fac tot ce pot ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, a afirmat Robu, la Realitatea TV.

El a mai spus că, în acest moment, primăria colaborează cu instituții ale statului pentru a „corecta abuzurile care au avut loc”. Robu suține că există pe rol o anchetă în acest sens, despre care însă nu poate vorbi, cum nu poate vorbi nici despre ce instituții ale statului orchestrează respectiva anchetă. „Au fost rețele de tip mafiot construite de-a lungul timpului, au lucrat în cârdășie oameni de la Cartea Funciară, notari, judecători, oameni din primărie. E inadmisibil ca o țară care se respectă să nu fie în stare să găsească măcar un singur vinovat”, a mai spus Robu.

La RTV, el a reiterat acester critici, marșând mai mult pe vinovăția unor judecători care au dat sentințe favorabile clanurilor țigănești. El s-a plâns și de celebrele case cu turnulețe moștenite de la vechea administrație. „Chiar am vrut să fac o hotărâre și să introduc taxa pe turnulețe. Nu am putut însă”, a declarat Robu. Întrebat din studioul TV de scriitorul Tudor Octavian de ce a nu a putut, Robu s-a plâns că n-a primit aviz de legalitate. Primarul s-a enervat când același Octavian l-a întrebat de ce nu face ordine în primărie printre oamenii care au colaborat cu clanurile țigănești. „Sunteți populist. Primarul nu poate face anchete. Sunt alte instituții ale statului care trebuie să facă anchete”, a mai spus Robu. El s-a mai declarat revoltat și de celebrele nunți și botezuri țigănești, care adună, vară de vară, în Timișoara, mașini de sute de mii de euro și o cantitate imensă de prost gust.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago