Categories: Administratie

Sunda a instalat „autobaza” la Timisoara

„Autobaza” lui Sorin Cârţu a intrat în istorie. La câţiva ani distanţă, noua „autobază” din Liga I este, spre disperarea iubitorilor de fotbal din Timişoara, cea a lui Aurel Şunda, de la ACS Poli. Echipa timişoreană joacă urât, dar, până acum, se poate spune că motivul este unul pragmatic, punctele fiind mai importante decât frumuseţea jocului de fotbal. Aşa o fi, dar nu trebuit uitat că toate „autobazele” lui Cârţu au retrogradat, cu tot cu pragmatismul invocat şi jocul execrabil prestat de echipe precum Extensiv Craiova, FC Naţional, Dacia Mioveni ori Pandurii Târgu Jiu.

De la instalarea lui Aurel Şunda, ACS Poli a câştigat pe terenul Universității Cluj, dar nu a convins. Repriza secundă de la Cluj a arătat o echipă timişoreană masată şi dominată autoritar în propria jumătate de teren de o formație care nu a câştigat niciun joc în campionat. S-a terminat bine pentru ACS Poli, cel puţin prin prisma rezultatului, „centralul” întâlnirii dictând eronat o lovitură de pedeapsă pentru elevii lui Şunda. A urmat jocul de pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu. Din nou un meci slab făcut de timișoreni, dar cu scuza că Pandurii e o echipă redutabilă care joacă şi în cupele europene. Partida cu Steaua Bucureşti, din Cupa României, a prezentat o echipă timişoreană plecată în capitală ca mielul la sacrificat.

Cireaşa de pe tort a fost jocul de la Ploieşti, unde gazdele au expediat mai bine de zece şuturi spre poarta lui Nuno Claro, din care jumătate extrem de periculoase, doar în prima repriză. Iureşul a continuat şi în actul secund, când orice urcare în atac a ploieştenilor însemna câte o ocazie clară de gol. Poli s-a întors cu un punct de la Ploieşti, dar unul mincinos, obţinut, dacă se poate spune aşa, în urma unui joc cu care suporterii timişoreni nu s-au împăcat niciodată.

Până la finalul turului nu se mai pot face prea multe, dar este evident că, în iarnă, lotul lui ACS Poli va trebui să sufere modificări esenţiale, pentru că „autobaza” lui Şunda nu va avea mereu norocul chior de la Ploieşti. În plus, jocul urât al timişorenilor îi va îndepărta şi pe puţinii spectatori care se încumetă să meargă la meciurile de pe arena „Dan Păltinişanu”.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

8 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

8 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago