Categories: Klaus Vaterland

Vin vremuri alb-negre in fotbalul timisorean, chiar maro

Aurel Șunda s-a apărat la Ploiești precum Mircea la Rovine. A avut norocul lui Neluțu Sabău din returul cu Șahtiorul, a atacat precum Chindia Târgoviște, s-a tăvălit pe jos precum FCM Bacău, a avut atitudinea „pozitivă” a Victoriei Brănești și, dacă continuă așa, va avea viitorul Gloriei Buzău. Nici măcar nu am de ce să critic antrenorul Șunda pentru cum arată Poli în 2013: o Poli umilă, plecată să piardă la București și să smulgă ce-o pica la Ploiești. Există și explicații pentru asta. Chiar primarul Robu ar zice că în primul an ne propunem să stăm acolo, în primele zece echipe, ceea ce ne-a ieșit până acum. Urmând ca în anul al doilea să scoatem capul și apoi să fim ce-am fost și mai mult decât atât, vorba domnitorului. Asta a spus-o primarul, există înregistrări.

Eu nu mai cred așa ceva. Pentru a face performanță, Poli va avea nevoie de un buget mai mare sau dacă de bani nu putem vorbi, atunci măcar continuitate în construirea unei echipe precum cea de la Târgu-Jiu. Iar timp pentru asta se pare că nu mai este. Poate nici Nicolae Robu nu mai crede în basme, după cum se împute treaba politică la susținerea clubului. E deja notoriu faptul că PSD Bojin susține inerțial și fără prea multă inimă proiectul edilului liberal, dom’ Titu fiind un om politic cu suficiente probleme ca să se mai preocupe de pasiunile altora. Ca să nu mai vorbim de PSD Grindeanu, care sabotează la greu ACS și face ochi duioși celor de la ASU Politehnica, să moară de necaz Nicolae Robu, prezumtivul contracandidat al său la Primăria Timișoara în 2016 sau chiar mai repede.

Pornind discuția de la aceste date ale problemei, mă întreb de ce se mai încrâncenează Nicolae Robu în menținerea ACS Poli în structura ONG, gestionată de autoritatea locală și județeană. Dacă vreți, în situații dificile poți fi pus în situația de a risca, ca la poker. Ori îți intră mâna și iei potul, ori se duce dracului șandramaua. Totul sau nimic. Ce are de pierdut suporterul de pe „Dan Păltinișanu”? O existență mediocră în prima ligă, mentalitate de echipă mică, stadioane din ce în ce mai goale, perspectivă zero? Toate după ce în perioada BkP ne-am obișnuit să facem instrucție cu bucureștenele, acasă sau în deplasare, cu o atitudine de (vice)campioană. Eu sper că, presat de iminenta retragere a sprijinului PSD în consiliul local (cel puțin pe subiectul Poli), Nicolae Robu va transforma ONG-ul în societate comercială, mai ales dacă grupul Gazprom își menține oferta de a prelua pachetul majoritar, iar în tot răul să existe și un bine.

Fără nicio legătură cu Poli, dar absolut fără nicio legătură, mă întreb cine va lua țeapă din eventuala prietenie Sorin Grindeanu și Druckeria. Pe de o parte, pentru că tifosii se feresc ca de dracul de o etichetă politică deja pusă. În plus, CVUCS nu a ajuns niciodată masă de manevră a PSD, nici măcar când Gușă făcea echipă Timișoarei împreună cu Doboș. De unde și așteptarea ca voturile visate de Grindeanu din această zonă să pară mai degrabă o Fata Morgana. S-ar putea însă să mă înșel, iar țeapa să o dea pesedistul, care are treaba cu fotbalul cam cât are Fuego cu fenomenul hard-rock. Căci primul pas a și fost făcut într-o astfel de monstruoasă apropiere. Când zic asta îmi și închipui imaginea cu cei doi druckeri consilieri locali, Herzog și Boncea, luând poziția de drepți în cabinetul „vicelui” Stoia, când s-a pregătit votul „pentru” înainte de plenul cu vinderea sediului PSD Timiș.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

8 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago