Vin vremuri alb-negre in fotbalul timisorean, chiar maro

Aurel Șunda s-a apărat la Ploiești precum Mircea la Rovine. A avut norocul lui Neluțu Sabău din returul cu Șahtiorul, a atacat precum Chindia Târgoviște, s-a tăvălit pe jos precum FCM Bacău, a avut atitudinea „pozitivă” a Victoriei Brănești și, dacă continuă așa, va avea viitorul Gloriei Buzău. Nici măcar nu am de ce să critic antrenorul Șunda pentru cum arată Poli în 2013: o Poli umilă, plecată să piardă la București și să smulgă ce-o pica la Ploiești. Există și explicații pentru asta. Chiar primarul Robu ar zice că în primul an ne propunem să stăm acolo, în primele zece echipe, ceea ce ne-a ieșit până acum. Urmând ca în anul al doilea să scoatem capul și apoi să fim ce-am fost și mai mult decât atât, vorba domnitorului. Asta a spus-o primarul, există înregistrări.

Eu nu mai cred așa ceva. Pentru a face performanță, Poli va avea nevoie de un buget mai mare sau dacă de bani nu putem vorbi, atunci măcar continuitate în construirea unei echipe precum cea de la Târgu-Jiu. Iar timp pentru asta se pare că nu mai este. Poate nici Nicolae Robu nu mai crede în basme, după cum se împute treaba politică la susținerea clubului. E deja notoriu faptul că PSD Bojin susține inerțial și fără prea multă inimă proiectul edilului liberal, dom’ Titu fiind un om politic cu suficiente probleme ca să se mai preocupe de pasiunile altora. Ca să nu mai vorbim de PSD Grindeanu, care sabotează la greu ACS și face ochi duioși celor de la ASU Politehnica, să moară de necaz Nicolae Robu, prezumtivul contracandidat al său la Primăria Timișoara în 2016 sau chiar mai repede.

Pornind discuția de la aceste date ale problemei, mă întreb de ce se mai încrâncenează Nicolae Robu în menținerea ACS Poli în structura ONG, gestionată de autoritatea locală și județeană. Dacă vreți, în situații dificile poți fi pus în situația de a risca, ca la poker. Ori îți intră mâna și iei potul, ori se duce dracului șandramaua. Totul sau nimic. Ce are de pierdut suporterul de pe „Dan Păltinișanu”? O existență mediocră în prima ligă, mentalitate de echipă mică, stadioane din ce în ce mai goale, perspectivă zero? Toate după ce în perioada BkP ne-am obișnuit să facem instrucție cu bucureștenele, acasă sau în deplasare, cu o atitudine de (vice)campioană. Eu sper că, presat de iminenta retragere a sprijinului PSD în consiliul local (cel puțin pe subiectul Poli), Nicolae Robu va transforma ONG-ul în societate comercială, mai ales dacă grupul Gazprom își menține oferta de a prelua pachetul majoritar, iar în tot răul să existe și un bine.

Fără nicio legătură cu Poli, dar absolut fără nicio legătură, mă întreb cine va lua țeapă din eventuala prietenie Sorin Grindeanu și Druckeria. Pe de o parte, pentru că tifosii se feresc ca de dracul de o etichetă politică deja pusă. În plus, CVUCS nu a ajuns niciodată masă de manevră a PSD, nici măcar când Gușă făcea echipă Timișoarei împreună cu Doboș. De unde și așteptarea ca voturile visate de Grindeanu din această zonă să pară mai degrabă o Fata Morgana. S-ar putea însă să mă înșel, iar țeapa să o dea pesedistul, care are treaba cu fotbalul cam cât are Fuego cu fenomenul hard-rock. Căci primul pas a și fost făcut într-o astfel de monstruoasă apropiere. Când zic asta îmi și închipui imaginea cu cei doi druckeri consilieri locali, Herzog și Boncea, luând poziția de drepți în cabinetul „vicelui” Stoia, când s-a pregătit votul „pentru” înainte de plenul cu vinderea sediului PSD Timiș.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Ce tampenie ! a spus: (noiembrie 5th, 2013 at 17:16 )

cum poti sa crezi, ca fara Iancu Poli se va mai putea bate vreodata la Cupe Europene? suntem si vom fi ce am fost: o echipa in lupta permanenta si continua pt. evitarea retrogradarii ! din pacate asa zisii „presari” locali, nu sunt sinceri sa spuna ca la acest „statut” asa modest cum e el, nici asu(sau ss) si nici Ripi nu au cum sa ajunga prea curand!

Druckerul din Blascovici a spus: (noiembrie 5th, 2013 at 18:15 )

ASC deocamdata supravietuieste , oare ce se va intampla la anul daca ASU intra in C , de unde vor veni banii ? mai ales ca nu vor putea druckerii sa mai mearga cu bitzigla in deplasari , care vor fi mai lungi …precis se vor desfinta .

INO THE PERFECT SPIRIT OF LIFE a spus: (noiembrie 5th, 2013 at 18:31 )

HM!SA SCRI NUMAI TIMPENI LA CE AJUTA?DA -TI DRACU DEMISIA SAU NU ESTI CHIAR ATIT DE PROST JURNALIST DE K K T!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!

#1 a spus: (noiembrie 5th, 2013 at 19:11 )

vi s-a facut iarasi dor de Iancu? cu citi ani de B la plecare? si cu un Top Commenter care le stie pe toate?

@ drukerul......! a spus: (noiembrie 5th, 2013 at 21:21 )

ca sa „intre” in C, trebe sa treca de baraj, ca nu se intra direct

@brancovan a spus: (noiembrie 5th, 2013 at 23:35 )

sefuclasei esti o mizerie

Ana a spus: (noiembrie 6th, 2013 at 09:10 )

La anu ASU va juca in liga 3…asta o stie oricine. Daca nu va termina actualul campionat in liga 4, decat pe pozitia 5 o sa cumpere de la echipele fruntase dreptul de promovare: ele o sa stea pe loc si ASU o sa promoveze de pe locul 5! La fel a facut si cand a promovat din liga 5 in liga 4! Si tot asa o sa faca pana cand o sa ajunga in prima liga! Pentru ca ASU este o echipa curata, care a pornit de unde a lasat-o Robu (in liga 5 si cu stadion) si va fi propulsata prin spagi pana in liga 1! HA ha ha…da important e ca ASU nu e Poli! Iar la ACS se zvoneste ca banii pusi de primarie vor fi completati de catre un investitor…cica ar fi unul interesat…

CVUCS nu e Drukeria a spus: (noiembrie 6th, 2013 at 09:50 )

CVUCS nu a ajuns niciodată masă de manevră a PSD, nici măcar când Gușă făcea echipă Timișoarei împreună cu Doboș.

Drukeria e o organizatie politica de care profita cei care o conduc , facandu-si imagine pe spatele pustanilor , carora le vand iluzii, in timp ce ei castiga bani , notorietate si cariera politica .

Tm a spus: (noiembrie 6th, 2013 at 10:14 )

Si ACS si ASU au cate o problema.Ce se va intampla cu ACS dupa ce se va rupe USL-ul ?.Intrebarea e cand se va rupe, nu daca se va rupe.Sa zicem ca ASU va promova in liga 3-a.Ca sa promoveze in liga 2-a ii va trebui un buget minim de 200-300.000 de eur iar pt promovare in liga1 un buget de 1-1,5 mil de eur.De unde banii?.Intr-adevar, viitorul e cam maro.

Nicu SRI a spus: (noiembrie 6th, 2013 at 13:17 )

Eu am auzit ca astia de la Druckeria au reusit sa impuna noul procuror general al Romaniei si au avut un cuvant important in desemnarea sefului DNA. De asemenea Curta Constitutionala este foarte atenta la pozitiile publice ale liderilor Druckeria. La fel am auzit ca suporterii au reusit sa impuna seful Inspectoratului de Jandarmi Timis, dar scopul lor ascuns este demiterea comandantului Brigazii Mobile. Nu mai pomenesc de faptul ca seful Politiei Timis isi bea cafelele in clubul D’arc alaturi de liderii suporterilor. Dom’le astia de la Druckeria sunt dati dracului. Seful pompierilor s-a pensionat fortat fiind de un conflict mai vechi cu liderii Druckeria dupa ce a dispus interventia cu apa sub presiune asupra suporterilor la un meci de fotbal. Agentia Nationala de Integritate s-a sisizat in cazul de incompatibilitate al primarului tocmai la presiunea acestei organizatii paramilitare cu sediul conspirativ in clubul D’arc din Piata Unirii. Evident ca judecatorii de la Curta de Apel nu aveau cum sa ignore dovezile aduse de Druckeria si l-au condamnat pe nedrept pe primar. Este de asteptat ca decizia Inaltei Curti de Justitie sa fie si ea influentata de aceeasi oameni vanduti altor interese decat interesului general de propasire materiala si spirituala a cetatenilor orasului. Dar razbunarea suporterilor nu s-a oprit aici. Ghiciti si voi cine a turnat la DNA legat de cazul penal in care este cercetat Titu Bojin ? Cum cine… ? Sorin Udrea a fost eliberat din arest, sub control judiciar, doar dupa promisiunea facuta liderilor suporterilor ca o sa se ocupa alaturi de gruparea lui de capturarea bannerului „Commando Poli” afisat meci de meci pe Dan Paltinisanu de gruparea rivala, pe care Druckeria nu reuseste sa o elimine datorita sprijinului acordat de cei 18 strajeri ai palmierilor din Politia Locala.

mentalita ultras a spus: (noiembrie 6th, 2013 at 14:29 )

DRUCKERIA e singura organizatie a suporterilor din lume, implicata politic, care a dai orasului doi politicieni ,consilierii locali Herzog si Boncea.
Ha ha ha ha !!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
Top