Fratii Cristescu vor sa vanda catre CJT o cladire la suprapret

Consilierii judeţeni ai PP-DD sunt de acord cu achiziționarea imobilului în care au funcţionat Finanţele Publice, dar la un preţ mai mic. Actualii proprietari, frații Cristescu, cer o sumă considerată de oamenii „domnului Dan” echivalentă celei cerute, în București, pentru o clădire „de sticlă”. În plus, imobilul de pe Bd. Revoluției este și degradat.

Consiliul Judeţean Timiş vrea să cumpere clădirea fostelor Finanţe Publice, dar, în urmă cu două săptămâni, proiectul a picat. Consilierul judeţean PP-DD Ilie Bertea explică de ce s-a opus. „Suntem cu steagul sus în cadrul consiliului judeţean. Am reuşit să doborâm cumpărarea fostei clădiri a Finanţelor Publice, pentru că ni s-a părut că nu e ceva în regulă, sunt nişte preţuri de parcă era o clădire din Bucureşti toată din sticlă, deşi are geamurile sparte, iar tencuiala e căzută şi pe dinafară, şi pe dinăuntru”, a declarat Bertea. Acesta spune că e de acord cu acestă achiziție, dar numai dacă e făcută la un preț rezonabil. „Noi insistăm să fie cumpărată, vrem să fie cumpărată, pentru ca viitoare regionalizare să prindă consiliul judeţean cu un spaţiu amenajat, dar nu la orice preţ. Nu putem oferi un preţ mai mare decât ipoteca pusă pe ea, pentru că nici nu cred că ar veni cumpărători”, a mai spus Bertea. Consilierul judeţean Florian Zanfir susține că imobilul a ajuns pe mâna „băieţilor deştepţi”, fraţii Cristescu, care cer o sumă enormă pe clădire în condiţiile în care CJT se plânge că nu are bani. „Clădirea aşa-zisă a Finanţelor a fost, de fapt, un institut de cercetare foarte important, care, prin diferite metode, a ajuns pe mâna aşa-zişilor băieţi deştepţi, care acum să vândă la o sumă enormă. Asta, în condiţiile în care CJ se plânge că nu are bani şi vrea să facă un împrumut de 200 de milioane de lei, bani pe care eu i-am numit credit de consum, care se face inclusiv pentru acestă clădire”, a mai spus Zanfir. PP-DD are deja experiență în respingerea tranzacțiilor imobiliar. Petrică Folică, proaspăt intrat în toamnă în CL Timișoara, a  trântit la vot și proiectul prin care PSD ar fi vrut să cumpere sediul în care funcționează cu un preț mult mai mic decât cel al pieței.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

13 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

14 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

16 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

16 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

17 ore ago