Incidentul în care a fost implicat un bărbat atacat de câini în zona stadionului CFR aduce, din nou, în prim-plan problema animalelor fără stăpân în Timișoara. Primăria nu-și reproșează însă, în acest caz, decât faptul că nu a amendat SNFCR pentru faptul că ținea câinii pe proprietatea sa. De la 1 ianuarie se va trece la eutanasieri și la amendarea societății de ecarisaj.
Un bărbat din Dudeștii Noi a fost internat sâmbătă seara la Spitalul Municipal, după ce a fost atacat de o haită de maidanezi în zona stadionului CFR din Timișoara. El a fost mușcat de mâini și de picioare, dar și în zona capului, fiind dus la spital, unde medicii i-au curățat rănile și l-au păstrat sub observație. Incidentul vine în contextul în care municipalitatea susține că măsurile luate pentru reducerea numărului de câini fără stăpân în Timișoara au fost eficiente. Este vorba despre sterilizare și microcipare. Viceprimarul Dan Diaconu spune, pe de altă parte, că hingherii nu aveau cum să intervină în zona în care a fost atacat bărbatul. „La stadionul CFR vorbim, de fapt, de o incintă a SNCFR infrastructura, PMT neavând prerogative să acționeze în afara domeniului public. Singura culpă imputabilă PMT, în privinţa acestui incident, este că nu a amendat SNCFR Infrastructură pentru ţinerea ilegitimă a acelor câini pe proprietatea sa”, explică Diaconu.
În Monitorul Oficial au fost publicate luni, 23 decembrie, normele de aplicare pentru OUG 155, referitoare la câinii fără stăpân. În aceste condiții, deși primarul Nicolae Robu a declarat în repetate rânduri că nu susține eutanasierea, municipalitatea va fi nevoită să recurgă și la această soluție. „Legea este obligatorie și pentru noi. Prevederile vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie, inclusiv pentru eutanasiere. Pentru situațiile în care este nevoie de hotărâri de consiliu local, cum ar fi, de exemplu, subvenționarea sterilizărilor, urmează ca proiectele să fie inaintate plenului în prima ședință din ianuarie”, mai spune Dan Diaconu.
Conform aceleiași surse, firma de ecarisaj Danyflor urmează să fie penalizată, în funcţie de numărul câinilor găsiţi pe străzi. Pe de altă parte, în 2013, timișorenii nu s-au prea înghesuit să ia acasă animalele fără stăpân. „În acest an au fost 408 adopții din adăpostul de la Șag, respectiv 64 încheiate la târguri de adopție organizate de noi”, a mai declarat viceprimarul Diaconu. Acesta a spus că primăria nu-și poate permite să finanțeze mai mult decât cele 400 de locuri de la adăpostul Danyflor.
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…
Anca Todoni a început perfect noul sezon competițional. Timișoreanca de 20 de ani a acces…
Panică în dimineața zilei de Sfântul Ștefan, într-un bloc de pe strada Piatra Craiului. Un…
RETIM Ecologic Service S.A. și ADID Timiș informează locuitorii din Zona 0 Ghizela, județul Timiș,…
Credincioşii ortodocși și greco-catolicii îl sărbătoresc în cea de-a treia zi de Crăciun pe Sfântul…