Categories: Administratie

Primaria i-a dat cu flit lui Visinel pentru fosta Oncologie

Primăria nu va cumpăra de la partenera lui Vișinel Stancu imobilul de pe Bd. Mihai Viteazul în care a funcționat, până anul trecut, Clinica de Oncologie. Consilierii locali au decis să refuze oferta de 630.000 de euro făcută de Monica Mihai, deși unora dintre ei le surâdea ideea de a recupera măcar unul din imobilele centrale cumpărate de clanurile de romi.

Clădirea are 650 de metri pătrați, iar Monica Mihai, partenera lui Vișinel Stancu, a cerut inițial 3,5 milioane de euro, iar apoi un milion de euro. Ultima ofertă era de 630.000 de euro. Propunerea a fost discutată și în plenul din noiembrie, dar a fost supusă la vot abia în ședința de marți, 10 decembrie. Nu înainte însă ca aleșii locali să-și spună punctele de vedere. „Eu nu agreez exercitarea dreptului de preemțiune asupra acestei clădiri din mai multe puncte de vedere. Ce tip de mesaj transmitem, în condiţiile în care cumpărăm sau răscumpărăm nişte imobile care odată au fost ale noastre? În ţări foarte civilizate, acest tip de clădiri, după 20-30 de ani de folosinţă, se rad de pe faţa pământului pentru că, în afară de acea karma negativă şi de bolile şi suferinţele care s-au petrecut acolo, este vorba şi de o chestiune sanitară”, a spus președintele de ședință, social-democratul Radu Țoancă.

„Spaţiul respectiv este de 650 de metri pătraţi, la cursul zilei înseamnă în jur de 190.000 de euro. Suprafaţa construită, pe trei nivele, este aproximativ de 1.450 de metri pătraţi (…) În condiţiile actuale, metrul pătrat de construcţie pe Mihai Viteazu, cu tot cu teren, este undeva în jur de 340 de euro. Această clădire ar putea avea rol de clădire interculturală, unde chiar şi membrii de etnie romă cărora le place în centru ar putea să-şi desfăşoare activitatea. Sunt pentru, absolut”, a declarat, pe de altă parte, democrat-liberalul Simion Moșiu. Tot în favoarea cumpărării a fost și Alfred Simonis (PSD).

În cele din urmă, propunerea a căzut la vot, după ce și primarul Nicolae Robu s-a declarat în defavoarea cumpărării. „Consilierii locali au considerat că nu este cazul ca primăria să-şi exercite dreptul de preemţiune la suma de 630.000 de euro, cât au cerut proprietarii. Consider că e un vot corect, nu cred că ar fi fost bine să cumpărăm acea clădire din mai multe motive. În primul rând, nu merită o asemenea sumă, dată fiind starea ei şi toată istoria pe care o are. În al doilea rând, trebuie să le şi demonstrăm celor care au ajuns în posesia unor astfel de clădiri, în zona istorică, în maniere dubioase – nu le calific altfel, dar semne de întrebare există asupra modului în care au ajuns -, că n-au făcut o afacere chiar aşa bună. Dacă ar fi venit cu 100.000 de euro se mai putea discuta. Şi atunci, s-ar fi impus investiţii mari acolo, acolo au fost activităţi medicale dintr-o zonă care îngrozeşte pe oricine, şi înainte de a-i da altă destinaţie s-ar fi impus investiţii foarte mari”, a conchis Robu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago