Supărați că nu s-au găsit titluri de „cetățean de onoare” pentru niciun revoluționar, mai mulți participanți la evenimentele din decembrie 1989 au scandat demisia primarului Nicolae Robu. Ei au fost deranjați și de faptul că la ședința comemorativă de Consiliu Local au fost invitați mai mulți reprezentanți ai Armatei, care au fost și decorați de primar.
Chiar înainte de-a se intra în sala de ședințe a Consiliului Local, mai mulți revoluționari au anunțat că vor boicota întâlnirea festivă, motivând acest lucru de prezența mai multor militari care urmau să fie numiți „cetățeni de onoare” ai Timișoarei. După aproximativ 20 de minute de ceartă la intrarea în sala de consiliu, revoluţionarii au fost convinşi de către primarul Nicolae Robu să i-a parte la festivitate. Şedinţa dedicată împlinirii a 24 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 a început cu intonarea imnului României, însă sonorizarea a lăsat de dorit, deoarece aceasta a funcţionat cu întreruperi. “Iată că suntem în faţa unor oameni care şi-au dat viaţa pentru a fi noi liberi şi a unor reprezentanţi ai armatei care la un moment dat au înţeles cursul vremurilor. Am aflat cu ocazia discuţiilor purtate înainte de intrarea în şedinţă că nu știu care revoluţionar nu are calitatea de cetăţean de onoare. Îmi asum, la 24 de ani de la Revoluţie, să purtăm discuţii şi să decernăm acest titlu unui număr de revoluţionari”, a spus primarul Nicolae Robu.
Revoluționarii n-au fost mulțumiți cu această propunere și au continuat vociferările. Ei au izbucnit în momentul în care edilul a decernat titlul de cetăţean de onoare celor de la armată, solicitând demisia lui Robu. “Câți dinte cei care au murit la Revoluție au primit titlul de cetățean de onoare?”, au întrebat cei din sală, neprimind niciun răspuns. Consilierul PSD, Radu Ţoancă, președinte de ședință, a reușit într-un final să facă liniște, amenințându-i pe revoluțșionari cu evacuarea din sală. Ca atare, câţiva dintre aceştia au părăsit sala, iar cei rămași s-au conformat cerințelor.
Secțiile de votare din Complexul Studențesc, dar și deja celebra (electoral) localitate Dobrești, acolo unde…
La ora 18.00, la trei ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…
Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…
La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
După ce și-a exercitat dreptul la vot, Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, totodată președinte al…