Categories: Administratie

Soferii au luat cu asalt Piata Unirii: parcarea a fost plina ochi din prima zi/ FOTO

Unii sunt revoltați și se pregătesc de proteste în stradă, alții profită. De dimineață, parcarea provizorie din Piața Unirii s-a umplut de mașini, iar șoferii au testat noua rută de pe pavaj. Principala zonă pietonală a Timișoarei va rămâne deschisă traficului auto până la primăvară.

Traficul auto prin Piața Unirii a fost deschis joi, după ce muncitorii au finalizat delimitarea locurilor de parcare, dar şi a rutei pentru mașini. Astfel, de acum se circulă pe o singură bandă în Piaţa Unirii, pe sensul de mers dinspre str. Ghe. Lazăr spre str. Palanca. Tot aici a fost amenajată şi o parcare temporară, cu o capacitate de 81 de locuri, chiar în fața Palatului Baroc. Intrarea maşinilor este permisă numai pe sensul de acces dinspre str. Ghe. Lazăr pe str. Palanca, fiind interzis accesul în parcare dinspre str. A. Pacha. Pietonii au și ei un traseu dedicat, între Muzeul de Artă și parcare. Părerile timișorenilor sunt împărțite. „Nu m-am aşteptat ca în Piaţa Unirii să văd că se circulă cu maşina şi să existe locuri de parcare. Se pare că suntem în ţara tuturor posibilităţiilor”, ne-a spus un pieton, privind a pagubă înspre parcarea plină ochi. Mulţumiţi de ideea primarului Nicolae Robu par a fi şoferii care îşi pot lăsa maşinile în zona centrală. „Având în vedere că am unde să îmi parchez maşina este o soluţie bună, dar ar fi trebuit să existe parcări pentru a începe o asemenea lucrare”, ne-a declarat un şofer. Decizia de a permite accesul mașinilor în Piața Unirii, loc exclusiv pietonal de jumătate de secol, a stârnit o aprigă dispută în Timișoara. Unii susțin, la fel ca primarul Nicolae Robu, că orașul trebuie să se dezvolte, iar dezvoltarea presupune sacrificii, în timp ce alții spun că este inadmisibil să dai drumul mașinilor în Unirii. Măsura este provizorie și va fi în vigoare, cel mai probabil, până la primăvară.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

19 minute ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

54 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

O oră ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago