Categories: Administratie

Stoia vrea modificarea Codului Penal, in zona imobiliara

Viceprimarul Traian Stoia a prezentat detalii vineri despre o plângere penală pentru fals şi uz de fals pe care a depus-o pentru recuperarera unui imobil înstrăinat. Mai exact, este vorba despre un imobil de pe strada Mărăşeşti nr 8, unde proprietarul a decedat, iar moştenirea a ajuns în proprietatea statului deoarece nu existau urmași. Însă în anul 1994 dreptul de proprietate se intabulează în favoarea proprietarului decedat.„Am făcut o plângere penală pe care am semnat-o împreună cu domnul Robu. Plângere penală este împrotriva unui autor necunoscut sub aspectul comiterii de fals în înscrisuri, uz de fals şi înşelăciune legat de imobilul de pe strada Mărăşeşti nr 8. Din analiza CF rezultă că imobilul a fost dobândit prin cumpărare în 1945, deşi statul român a dobândit imobilul prin moştenire vacantă, adică un om a decedat şi nu are urmaşi care să îl moştenească. În aceste condiţii statul preia această moştenire vacantă. În anul 1960 cota de jumătate intră în proprietatea statului român, iar în 1962 cealaltă jumătate intră în proprietatea statului ca donaţie făcută de proprietar. În 1994 se notează în CF  înscrierea sentinţei civile prin care se intabulează dreptul de proprietate în favoarea mortului din 1960. Deci după 34 de ani decedatul iese se duce se intabulează şi reintră”, a spus viceprimarul Traian Stoia.

Viceprimarul Traian Stoia spune că toate imobilele înstrăinate cu mai mult de cinci ani în urmă nu ar mai putea fi recuperate, conform unui articol din noul Cod Penal. Acesta susţine că a cerut ajutorul mai multor parlamentari în acest sens.„Din păcate codul nostru penal, cel nou, dacă nu modifică un articol, s-ar putea ca toate imobilele intrate în proprietate privată înainte de  2008 să nu mai poată fi recuperate. Noi am întreprins o serie de măsuri, am apelat la deputaţii şi senatorii pe care îi avem cu predilecţie la PSD pentru a ne spriji în acest domeniu. Suntem în 2014, ceea este mai vechi de 2009 nu ne mai interesează, este prescris”, a mai spus Stoia.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

9 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

10 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

11 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

12 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

13 ore ago