Categories: Politica

Tokes: „E nevoie de o schimbare de regim, parca suntem iar in decembrie 1989”

Europarlamentarul Laszlo Tokes a venit la Timișoara pentru a comemora 24 de ani de la Revoluția din 1989. El e convins că în România este nevoie de o nouă schimbare de regim, care să dea jos postcomunismul. Tokes s-a declarat jignit de afirmațiile potrivit cărora ar instiga la dezbinare.

„Socotim foarte important să facem un pelerinaj la Timişoara în fiecare an pentru comemorarea eroilor şi participanţi ai Revoluţiei, victimele acestor evenimente, dar şi să nu lăsăm să fie furată Revoluţia, deoarece în cei 24 de ani s-a produs un astfel de proces. Din când în când s-a încercat să se exproprieze meritele Revoluţiei, meritele Timişoarei, a declarat, duminică după-amiază, Laszlo Tokes. Europarlamentarul e convins că, la 24 de ani de la Revoluție, în România este nevoie de o nouă schimbare de regim. „Acum trebuie să cadă şi postcomunismul. Am dori ca aceeaşi înţelegere să existe între majoritatea românească şi ceilalţi cetăţeni ai României. În toate privinţele este nevoie de o schimbare de regim, parcă suntem iar în decembrie 1989”, spune fostul pastor.

Laszlo Tokes s-a declarat revoltat de afirmațiile cu privire la faptul că ar instiga dezbinare. „Este jignitor nu numai pentru mine, ci şi pentru prietenii şi colegii mei care au participat în Revoluţie 1989”, a spus europarlamentarul, care a adus cu el şi diploma primită de la preşedintele Traian Băsescu. „Dacă vor să-mi ia distincţia, să vină la Timişoara”, a conchis Tokes, care spune că se simte la fel de persecutat ca acum 24 de ani, cu singura diferenţă că atunci violenţa asupra sa a fost şi fizică. El a negat, de asemenea, că maghiarii din Ardeal își doresc protectorat asupra Transilvaniei. (sursa foto. www.cotidianul.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

43 de minute ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

11 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

11 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

18 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

18 ore ago