Retrospectivă cronologică (III)
Avem palmieri și vom avea metrou și transport în comun gratuit. Mai mult decât atât, „AC Recaș nu e Poli” promovează în prima ligă în dauna celor de la Măciuca. Hai că e mișto să fii timișorean, chit că suntem abia pe locul 10 într-un clasament al celor mai bogate localități din țară. Clasament în care Dumbrăvița e pe primul loc!
17 mai. Apar primele disfuncționalități în relația Robu – Stoia. Viceprimarul vrea să ridice terase în parcuri, mizând pe un „uriaș succes din punct de vedere turistic și economic”. Robu nu pare tentat de acest demers, dar afirmă: „Fiecare colaborator are dreptul nu numai să gândească liber, ci și să se exprime liber”. Fain spus!
18 mai. Traian Stoia anunță majorarea chiriilor la spațiile deținute de primărie. Robu e de acord. Se mizează astfel pe o creștere a bugetului cu câteva sute de mii de euro. La finalul anului va fi un fiasco total.
20 mai. Un studiu făcut la nivel național relevă faptul că Dumbrăvița ar fi cea mai bogată localitate din România. În clasamentul care cuprinde toate localitățile, fie că e vorba de municipii, orașe sau comune, Timișoara ocupă locul 10.
23 mai. Viceprimarul Dan Diaconu este ales președinte al PNL Timișoara. Ca la PSD, înainte de alegeri se fac jocuri de culise astfel încât Diaconu să nu aibă contracandidat.
23 mai. Lucian Caraiman, asociatul lui Georgică Cornu, unul dintre cei mai bogați oameni din Banat, primește o condamnare la doi de închisoare. Definitivă și cu executare!
27 mai. Mereu fascinantă e România! La Pojejena, nevasta fostului primar Omar Radovancovici, aflat la pușcărie pentru fapte de corupție, câștigă lejer alegerile pentru scaunul de primar. Ce-i drept, a schimbat partidul, ea fiind aleasă pe lista PSD, în timp ce soțul a fost PDL-ist
28 mai. Corneliu Popa, fostă mână dreaptă a lui Ilie Sârbu, e condamnat la zece ani de pușcărie pentru fapte de corupție. Fapte petrecute pe când era șef al ADS, în subordinea ministerului condus de cel numit „Socrul”.
30 mai. Cu o etapă înainte de final, ACS Poli promovează matematic în prima ligă. I-a fost extrem de greu, atâta timp cât principala contracandidată i-a fost Măciuca din Damila. Sau Damila din Măciuca, naiba mai știe cum.
3 iunie. Nicolae Robu promite metrou în Timișoara! Nici nu mai trebuie trecută la promisiuni neonorate, fiindcă de la început am luat-o ca o glumă. De discutat dacă gluma e proastă sau bună.
5 iunie. Timișoara devine „Palmișoara”, după ce, la inițiativa primarului Robu, sunt plantați mai mulți palmieri în centrul orașului.
5 iunie. Acțiune fără precedent a DIICOT Timișoara. Mai mulți interlopi, printre care și cunoscutul Sorin Udrea, sunt ridicați de „mascați” direct de pe un teren de fotbal.
5 iunie. Primarul Robu inventează „ziaristul de terasă”. „Îmi pare rău de dumneavoastră, cei care veniți la conferințele de presă și vă străduiți să fiți ziariști. Vă văd muncind și eu apreciez oamenii cae muncesc. Cei care fac remarcile negative și vă schimbă titlurile stau la terase”, a glăsuit Robu în fața ziariștilor „muncitori”.
6 iunie. Robu anunță că 80% din timișoreni îl susțin. N-ar fi nimic bizar aici, dar și în septembrie, și în octombrie, și la începutul lui noiembrie, mijlocul lui decembrie sau finalul anului, tot fix 80% din timișoreni îl susțin. Or fi tot aceiași?
8 iunie. „Alin Popoviciu e un bou și face partidul de râs la televiziuni!” N-o spune vreun USL-ist, ci Gheorghe Falcă primarul PDL al Aradului. Care probabil îl cunoaște mai bine pe Popoviciu și știe ce zice…
9 iunie. Primarul Robu afirmă că este șantajat de un ziarist. Nu dă însă nume, cum ar fi normal într-o lume civilizată.
10 iunie. Fostul primar Gheorghe Ciuhandu își lansează volumul de memorii „16 ani în slujba Timișoarei”. Robu ratează lansarea, fiind în Coreea de Sud. Fostul viceprimar Adrian Orza o ratează la rândul lui, nefiind invitat la eveniment. A fost prezent în schimb Vasile, șoferul lui Robu.
12 iunie. Începe haosul la Michelangelo, intesecția fiind închisă complet.
14 iunie. Președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, pierde definitiv procesul cu ANI la ICCJ. Imediat, filiala comunică faptul că „Brandul” va avea totuși voie să candideze la alegerile europarlamentare.
15 iunie. Europarlamentarul Cristian Bușoi, vicepreședinte al PNL Timiș, este desemnat șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Se pare că a fost numit nu la propunerea PNL, ci a fraților Cristescu, amici mari cu „Socrul” premierului. La câtva timp de la numire, Bușoi afirmă că vrea să conducă Sănătatea „după modelul Robu la Timișoara”. Ce-o fi vrut zică? Vrea să pună palmieri în spitale sau metrouri între secții?
18 iunie. Robu anunță că vrea să dea transport gratuit la tot poporul. C-o fi măsură liberală să circuli moca fără să plătești. Mai mult, el e supărat că Primăria Lugoj i-ar cam fi furat ideea asta pe care o avea în cap de mult timp.
19 iunie. Când doi își dau în cap, al treilea câștigă. Sorin Pescariu profită de războiul dintre Ranko Szuhanek și Marian Gașpar, ajungând șef al Institutului de Cardiologie. Interimar deocamdată, dar va fi titularizat ulterior în urma unui concurs cu un singur participant.
26 iunie. O faptă mai rară și despre care ar trebui scris mai mult. Doi elevi, de 16 și 17 ani, găsesc 1.000 de euro pe stradă și îi duc la poliție.
28 iunie. Conturile CCCF Drumuri și Poduri Timișoara sunt blocate. Alte zeci de firme cer falimentul societății care a primit lucrarea de la Michelangelo
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…
Timișorenii care vor să își spună părerea despre calitatea vieții pot completa acum sondajul sociologic,…
Primăria Timișoara reia procedurile pentru a putea finaliza lucrările la Școala Generală nr. 30. A…