Categories: Administratie

Cele patru proiecte care l-au dat pe spate pe primarul Robu

Primarul Nicolae Robu le-a mulţumit public pentru implicare celor trei consilieri locali ai opoziţiei care au propus proiecte care ar putea fi finanţate din bugetul Timişoarei pe 2014. Este vorba despre Petrică Folică (PP-DD), Flavius Boncea şi Bogdan Herzog (PNŢCD). Cea mai ciudată idee vine de la Folică, ajuns vedetă locală după ce a fost singurul care a votat împotriva vânzării sediului PSD la o sumă foarte mică.

Petrică Folică l-a impresionat pe primarul Timişoarei cu un proiect inedit. Consilierul PP-DD vrea patru staţii de purificare a aerului şi garantează că, dacă acestea vor fi instalate, timişorenii nu vor mai simţi mirosurile grele degajate de fabricile care poluează în capitala Banatului. Investiţia: 800.000 de euro. „Am observat că oraşul este foarte poluat la meciurile de fotbal pe care le joc săptămânal. Mirosul greu de cauciuc reuşea să ne întrerupă partidele, aşa că am propus un proiect inspirat din excursiile mele prin Europa. În multe ţări, deşi au o industrie puternică şi milioane de maşini, poluarea este ca şi inexistentă, pentru că au staţii de purificare a aerului. Am făcut un proiect de achiziţionare a unor staţii de purificare a aerului la Timişoara. O astfel de staţie costă 200.000 de euro, purifică aproximativ 40 de hectare. Am avea nevoie de patru. Ştiţi cum e cu oamenii: te felicită, îţi mulţumesc, dar până la fapte mai este cale lungă”, ne-a declarat consilierul local PP-DD.

Alte trei proiecte au fost depuse de consilierul PNŢCD, Bogdan Herzog. Pentru că Herzog este cumva asimiliat cu Flavius Boncea, primarul Timişoarei le-a mulţumit amândurora. „Primul proiect vizează un centru de zi pentru copiii cu autism. Pe lângă alocarea unei clădiri cu cinci camere este nevoie de 20.000 de euro dacă spaţiul nu este renovat. Apoi am propus organizarea unei conferinţe internaţionale de mare amploare, prin care să încercăm să vedem cum putem face ca Timişoara să devină un hub între România şi zona Eurasia. Acest proiect ar costa în jur de 30.000 de euro. Ultimul proiect vizează reabilitarea, în parteneriat cu UPT, a stadionului Ştiinţa. Într-o primă fază ar fi vorba doar despre reabilitarea peluzei dinspre căminele studenţeşti, care ar costa 80.000 de euro. Toate proiectele sunt în partenerait cu mai multe ONG-uri”, ne-a declarat Herzog.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Iluminatul public va fi reabilitat și dotat cu lămpi economice pe 64 de noi străzi și bulevarde din Timișoara

Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…

25 de minute ago

La Moşniţa Nouă au fost predate amplasamentele pentru ridicarea a cinci staţii de reîncărcare a maşinilor electrice

În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…

4 ore ago

Universitatea de Vest a premiat cei mai merituoși membri ai comunității academice în cadrul galei anuale/FOTO

Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…

4 ore ago

Implementarea proiectului autobuzelor electrice a fost prelungită încă un an

Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…

4 ore ago

UPT, singura universitate premiată la Romanian Automotive Forum & Awards 2024

Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…

5 ore ago

Taxele și impozitele locale au creat interes în plenul Consiliului Local Timișoara

Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…

5 ore ago