Categories: Administratie

Cele patru proiecte care l-au dat pe spate pe primarul Robu

Primarul Nicolae Robu le-a mulţumit public pentru implicare celor trei consilieri locali ai opoziţiei care au propus proiecte care ar putea fi finanţate din bugetul Timişoarei pe 2014. Este vorba despre Petrică Folică (PP-DD), Flavius Boncea şi Bogdan Herzog (PNŢCD). Cea mai ciudată idee vine de la Folică, ajuns vedetă locală după ce a fost singurul care a votat împotriva vânzării sediului PSD la o sumă foarte mică.

Petrică Folică l-a impresionat pe primarul Timişoarei cu un proiect inedit. Consilierul PP-DD vrea patru staţii de purificare a aerului şi garantează că, dacă acestea vor fi instalate, timişorenii nu vor mai simţi mirosurile grele degajate de fabricile care poluează în capitala Banatului. Investiţia: 800.000 de euro. „Am observat că oraşul este foarte poluat la meciurile de fotbal pe care le joc săptămânal. Mirosul greu de cauciuc reuşea să ne întrerupă partidele, aşa că am propus un proiect inspirat din excursiile mele prin Europa. În multe ţări, deşi au o industrie puternică şi milioane de maşini, poluarea este ca şi inexistentă, pentru că au staţii de purificare a aerului. Am făcut un proiect de achiziţionare a unor staţii de purificare a aerului la Timişoara. O astfel de staţie costă 200.000 de euro, purifică aproximativ 40 de hectare. Am avea nevoie de patru. Ştiţi cum e cu oamenii: te felicită, îţi mulţumesc, dar până la fapte mai este cale lungă”, ne-a declarat consilierul local PP-DD.

Alte trei proiecte au fost depuse de consilierul PNŢCD, Bogdan Herzog. Pentru că Herzog este cumva asimiliat cu Flavius Boncea, primarul Timişoarei le-a mulţumit amândurora. „Primul proiect vizează un centru de zi pentru copiii cu autism. Pe lângă alocarea unei clădiri cu cinci camere este nevoie de 20.000 de euro dacă spaţiul nu este renovat. Apoi am propus organizarea unei conferinţe internaţionale de mare amploare, prin care să încercăm să vedem cum putem face ca Timişoara să devină un hub între România şi zona Eurasia. Acest proiect ar costa în jur de 30.000 de euro. Ultimul proiect vizează reabilitarea, în parteneriat cu UPT, a stadionului Ştiinţa. Într-o primă fază ar fi vorba doar despre reabilitarea peluzei dinspre căminele studenţeşti, care ar costa 80.000 de euro. Toate proiectele sunt în partenerait cu mai multe ONG-uri”, ne-a declarat Herzog.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

50 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago