Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” a inaugurat o sală de clasă renovată din temelii şi a primit noi echipamente de lucru pentru elevii de la învăţământul profesional. Totul, cu peste 50.000 de lei donați de o companie germană, care sprijină pregătirea tinerilor într-o meserie.
Compania germană Dräxlmaier susține, de anul trecut, învățământul profesional de la Colegiului Tehnic „Regele Ferdinand I”. Acum, elevii au parte de o sală de clasă renovată și de un atelier dotat cu echipamente, mobilier și aparatură, toate în valoare de peste 50.000 de lei. Tinerii nu au absenţe nemotivate, pentru că altfel și-ar pierde bursele de la firmele care, la finalul studiilor, le vor oferi și locuri de muncă pe măsura pregătirii. Unii dintre ei au făcut practică, în vara trecută, la companiile care le susțin studiile. „Mi-a plăcut să lucrez în companie, este foarte interesant. Am lucrat în atelier şi am văzut cum se face toată instalaţia la o maşină. Este un avantaj pentru mine că am venit la profesională. După ce termin aceşti doi ani, vreau să fac şi seralul să îmi iau o diplomă. Vreau să mă angajez la ei în companie”, spune David, un elev de 15 ani. Singura fată din clasă este și ea foarte mulțumită. „Mă ajută, pentru că o să am o diplomă şi o să pot să-mi găsesc de lucru. Începe să îmi placă ceea ce fac, chiar dacă, poate, la început nu mi-a plăcut. E mai bine că facem multă practică şi nu atât de mult teorie”, explică Rafaela Micu.
Din toamna acestui an, toate liceele tehnologice îşi vor forma clase cu învăţământ profesional. „Din clasa a IX-a, tinerii pot mai greu să treacă în partea învăţământului profesional, din diverse motive. Acum, având această şansă după finalizarea gimnaziului, au alternativă şi considerăm că este un pas foarte important”, spune Patricia Pisano, directorului Colegiului Tehnic „Regele Ferdinand I”. Anul viitor, aici vor fi înființate două noi clase. „În acest moment este clasa a XI-a profesională, care finalizează, şi clasa a X-a, care este la început. Pentru anul 2014-2015 ne-am propus două clase de profesională, la solicitarea expresă a agenţilor economici. Pe perioada vacanţelor, tinerii pot fi angajaţi pe perioadă determinată în aceste companii. În ceea ce priveşte anul şcolar, în primul an au 60% practică și 40% teorie, iar în al doilea au 75% practică și 25% teorie”, a mai spus Pisano.
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…