Categories: Administratie

PDL: „Enormitatile” lui Robu ar putea deveni realitate doar in vreo 500 de ani

Cinci secole – atât cred democrat-liberalii că ar fi nevoie pentru a pune în practică toate proiectele prezentate, la începutul săptămânii, de primarul Nicolae Robu. Consilierul PDL Sandu Ştefan a ajuns la concluzia că primarul a întocmai „lista celor 36” într-un moment de mare relaxare și susține că aceasta este dovada unui cult al personalității duse până la patologic.

PDL-istul Ştefan Sandu e convins că mare parte din proiectele expuse de primarul Nicolae Robu nu au legătură cu realitatea, în condiţiile în care ar avea nevoie de sume uriașe pentru a putea fi puse în practică. „Este o foicică pe care nici nu vreau să mă gândesc când a scris-o, toţi avem momente de relaxare când citim o carte, un ziar… Lista nu a fost făcută în urma unor discuţii serioase cu specialişti. Mi-e greu s-o cataloghez, dar cred că este dovada unui cult al personalităţii dus până la patologic. Nu poţi să vii în faţa oraşului cu asemenea enormităţi. Anul trecut, Timişoara a beneficiat de investiţii de 15 milioane de euro. Am avut zero bani guvernamentali pentru investiţii, zero fonduri europene noi atrase, doar bugetul local. La ce ne putem aştepta mai bun în 2014, în 2015, în 2016?”, a declarat Sandu.

Democrat-liberalul spune, pe de altă parte, că, în loc să viseze, Robu s-ar ocupa mai bine de problemele orașului pentru care nu e nevoie de miliarde de euro. E vorba, printre altele, de proiecte care să se refere la cultură, la învăţământ sau sănătate, la o strategie prin care să fie convinși timișorenii să nu mai renunțe la serviciile Colterm sau la altă strategie care să-i scoată pe oamenii din mașini și să-i facă să folosească transportul în comun. „Se pare că la jumătatea mandatului, primarul Robu încă mai crede că poate să prostească timişorenii aruncând doar petarde şi în final bazându-se pe o situaţie fericită pe care a găsit-o când a venit prima zi în primărie”, mai afirmă Ștefan Sandu.

Conform primarului Nicolae Robu, lista prezentată la începutul săptămânii prezintă nevoile Timişoarei în opinia sa, proiectele urmând să fie puse în practică în perioada 2014-2020, în cea mai mare parte cu bani europeni. Suma depășește cinci miliarde de euro. Democrat-liberalii cred însă că, la cum s-au mișcat lucruri în prima jumătate a mandatului lui Robu, pentru punerea în practică a celor 36 de proiecte ar fi nevoie de vreo… 500 de ani.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago