Categories: Politica

Horia Cristian e convins ca Timisoara poate gasi cinci miliarde de euro

Cinci miliarde de euro nu e o sumă atât de mare pentru Timișoara. E convingerea deputatului Horia Cristian, care a citit cu „bucurie și satisfacție” lista proiectelor primăriei până în 2020. Liberalul a remarcat „abordarea echilibrată” care va face din Timișoara un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești.

Primarul Nicolae Robu a prezentat nu mai puțin de 36 de proiecte pentru care se va căuta finanțare până în anul 2020. Cel mai scump dintre ele este, de departe, îngroparea liniilor de cale ferată care traversează Timișoara, operațiune estimată la două miliarde de euro. Mulți au privit însă circumspect această înșiruire, pe care o consideră nerealistă. Nu este și cazul deputatului Horia Cristian, care spune că „lista obiectivelor adresează principalele probleme ale Timișoarei, care se regăsesc în orice oraș mare din lume”, pe ea „echilibrat fiind incluse parcurile, sala de sport polivalentă, bazinul olimpic, stadionul de 42.000 de locuri”.

Liberalul le răspunde criticilor care susțin că bugetul este nerealizabil. „Noi suntem convinși că Timișoara are capacitatea de a găsi cele 5 miliarde de euro necesare. Sursa cea mai importantă trebuie să fie fondurile UE (…) Cred că Timișoara are capacitatea de a se îndrepta către proiecte din fonduri europene mari, care să atingă cele 2 miliarde de euro pe care Primăria și le propune (…) Salut această abordare, care este una demnă de Timișoara pe care noi toți o iubim!”, a transmis Cristian, într-un comunicat.

Ar fi fost mult mai interesant să fi precizat ce a făcut el pentru orașul pe care îl iubește atât de mult. Nu de alta, dar acum un an se angaja, alături de colegii lui parlamentari, să susțină „marile proiecte ale Timișoarei”, printre care se regăseau și sala de sport, și bazinul de înot, și stadionul, și șoseaua de centură. De atâta susținere, 2014 este al doilea an în care în bugetul de stat nu este prevăzut nici măcar un leu pentru Timișoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago