Lucrările de la Sala Polivalentă a Politehnicii merg în pas de melc, din cauză că firma care le execută este în insolvență. Primarul Nicolae Robu crede însă că sala va fi gata până la 30 iunie. Aceeași firmă ar trebui să execute și căminul ultramodern al UVT, dar rectorul Marilen Pirtea nu vrea să ofere detalii despre subiect.
Primarul Nicolae Robu ar fi vrut ca Sala Polivalentă a UPT, la care muncipalitatea este coproprietar, să fie gata încă de anul trecut. Acest lucru nu a fost însă posibil, cu atât mai puțin cu cât Maratti Construcții, firma care se ocupă de execuţia lucrării, a intrat în insolvenţă. Următorul termen este 30 iunie. Robu susţine că nu este grav dacă firma e în insolvenţă. „În faliment să nu ajungă. Dacă se merge doar pe reorganizare, atunci poate lucra, doar că nu mai este sub controlul acţionarului, ci al unui administrator judiciar. De exemplu, în Piaţa Iosefin am lucrat tot cu o firmă aflată în insolvenţă și totul a fost dus la bun sfârșit (Confort SA, a omului de afaceri Georgică Cornu – n.r.). Firma nu are lichidităţi, trebuie să lucrezi îndeaproape cu ea şi s-o sprijini financiar pas cu pas. Face o parte din lucrări, care trebuie decontate, pentru că altfel nu poate trece la faza următoare”, a explicat primarul. Nici rectorul Viorel Șerban nu e îngrijorat. „Am discutat cu executanții și ei agreează în continuare termenul, că vor finaliza construcția pe 30 iunie. Firma a intrat în insolvență, dar eu cunosc astfel de firme cu succes”, a declarat Şerban.
Maratti Construcții a câștigat și licitația pentru construcția supercăminului Universității de Vest. Acesta ar trebui să fie gata peste un an și jumătate, dar, în afară de agitația de la momentul punerii pietrei de temelie, în iulie 2013, în rest, nu s-a făcut aproape nimic. Întrebat care este situația lucrărilor și dacă acestea sunt afectate în vreun fel de insolvența firmei de construcții, rectorul UVT, Marilen Pirtea, nu și-a găsit timp să răspundă de mai bine de două săptămâni.
Patronul firmei Maratti Construcţii, Ovidiu Raţiu, a fost reţinut în martie 2013, după ce procurorii DIICOT au stabilit că făcea parte dintr-un grup de oameni de afaceri, care ar fi fraudat statul cu patru milioane de euro, prin facturi fictive. Intermediarii erau câteva clanuri de ţigani. Conform datelor din anchetă, ţiganii i-ar fi facturat lui Raţiu lucrări care nu au fost efectuate niciodată.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…