Categories: Administratie

SDM, laudata de Robu pentru cele mai bune rezultate din istorie!

De la amenințări cu penalități, la supraveghere prin fax a activității și, acum, la aprecieri publice. Prin toate acestea a trecut, în ultimul an, SDM, lăudată de primarul Nicolae Robu. În același interval, firma a primit un milion de euro de la consiliul local și a fuzionat cu ADP.

Primarul Nicolae Robu a anunțat că SDM a încheiat anul cu un profit de 200.000 de lei și s-a declarat mulțumit. „SDM este o societate cu resurse și specialiști foarte buni, cu mare potențial. Mă aștept ca, în 2014, să facă dovada de bun management și hărnicie. Oricum au avut cele mai bune rezultate din istorie”, susține edilul.

În mai 2013, Robu era foc și pară pe societatea de drumuri. „Sunt nemulţumit de cum se lucrează. S-au obişnuit să nu prea muncească. Cu mine asta nu o să meargă”, declara primarul, imediat după ce, în consiliul local, s-a votat alocarea a patru milioane de lei, drept majorare de capital. La vremea respectivă, SDM nu avea bani nici măcar pentru a cumpăra materiale pentru lucrări. În august, muncitorii de la SDM erau aproape invizibili pe șantiere, astfel că s-a ajuns la măsura hilară ca șefii societății să fie obligați să trimită pe fax, la primărie, în fiecare zi, tabele cu zonele în care se lucrează. „Sunt total nemulțumit de șantierele unde lucrează SDM. Ne-am bucurat când SDM a venit cu oferte foarte bine întocmite şi a câştigat la licitaţie foarte multe lucrări. Vor avea însă de tras ponoase, pentru că vom veni cu sancţiuni drastice, inclusiv cu rezilierea contractelor”, promitea Robu.

Între timp, primarul a revenit la sentimente mai bune și, de vreo patru luni, laudă SDM pentru felul în care muncește. Schimbarea de atitudine datează cam din perioada în care s-a finalizat fuziunea dintre societatea de drumuri și ADP, firmă pe care Robu o voia demult dispărută. Acum o săptămână, angajații noii SDM s-au trezit cu salariile reduse la 75% până în martie, pe motiv că nu se poate munci iarna, iar firma nu are o situație financiară prea strălucită. SDM lucrează pe majoritatea șantierelor deschise în Timișoara și, în plus, se ocupă de întreținerea a jumătate din străzile din oraș.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago