Categories: SportUltima ora

Despre Kassai si cum a ajuns Gica Popescu la ciolanul cu fasole al lui Lata

Gică Popescu este în plină campanie electorală pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Duminică, el va bifa şi judeţul Timiş, unde „umbră” îi va fi, preţ de mai bine de o zi, Dănuţ Laţa, aflat şi el în campanie electorală pentru rămânerea în fruntea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş.

Teoretic, se întâlnesc doi oameni cu viziuni total diferite într-ale fotbalului. Gică Popescu, omul de fotbal care s-a remarcat, cât timp a fost pe teren, în Olanda, Spania, Anglia sau Germania, va discuta despre fotbal cu Dănuţ Laţa, baronul judeţului când vine vorba despre sportul cu lobda la picior, personaj comparat adesea cu ciocoii din fruntea FRF. Aceiaşi despre care microbiştii din România speră că vor deveni doar o amintire tristă după ce Gică Popescu va câştiga cursa pentru şefia FRF. Din nefericire, lucruruile nu stau tocmai aşa.

Gică Popescu a bătut palma cu Mircea Sandu şi va continua să-i ţină la FRF pe Adalbert Kassai şi pe ceilalţi indivizi care au pus fotbalul românesc pe butuci. Despre Kassai ştim cu toţii că a îngropat Poli Timişoara, dar mai ştim că este prieten la cataramă cu Dănuţ Laţa, baron de judeţul Timiş în ale fotbalului. Gică Popescu, cel mai probabil, le va flutura oamenilor de fotbal timişeni şi câteva hârti în care se vor regăsi ceva idei „briliante” despre resuscitarea fotbalului românesc. E bun şi atât, decât nimic. Acel nimic pe care îl va prezenta Dănuţ Laţa, care, deşi în fruntea AJF de aproape un sfert de veac, nu pare să aibă vreo idee despre redresarea fotbalului judeţean. Pentru Laţa, totul se rezumă la numărul echipelor din judeţ. Să fie cât mai multe, reprezentanţii lor fiind folositori o dată la patru ani, atunci când se organizează alegeri. Asta, dacă nu luăm în calcul fasolea cu ciolan afumat la care va fi invitat fostul internaţional român de Laţa, care, orice s-ar spune, este un excelent organizator de paranghelii.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago