Categories: Politica

Spre deosebire de alesii PNL, prietenii lui Robu vor liste proprii la europarlamentare

Nicolae Robu își întreabă din nou, pe Facebook, prietenii cum ar trebui să meargă PNL la alegerile europarlamentare: pe listă comună cu PSD sau separat. Probabil are nevoie de acest sondaj pentru a-și forma propria opinie vizavi de acest subiect, opinie pe care săptămâna trecută n-o avea.

Primarul Nicolae Robu a dat startul pe Facebook la cel de al zecelea sondaj de opinie. De această dată nu sunt vizate probleme de administrație, ci o chestiune politică. „Cum ați vrea să se prezinte PNL, PSD și PC la alegerile europarlamentare?”, sună întrebarea pentru noul sondaj lansat de primar. La întrebare există două variante de răspuns: împreună, respectiv separat. Din start trebuie spus că, în privința Partidului Conservator, s-a stabilit deja să meargă împreună cu PSD la alegeri, așa că includerea formațiunii lui Dan „Felix” Voiculescu în chestiune este fără sens.

Săptămâna trecută, deBanat a încercat să afle de la Robu un răspuns exact pe această temă, solicitând o părere personală vizavi de participarea la alegeri. Președintele PNL Timiș a refuzat atunci să dea un răspuns, așteptând probabil să-și facă o opinie în funcție de rezultatul sondajului de pe Facebook. În schimb, din trei parlamentari PNL de Timiș, doi sunt partizanii listelor comune (Petru Ehegartner și Ben-Oni Ardelean), iar unul, al listelor separate (Horia Cristian). Spre deosebire de aleși, până în prezent, cei mai mulți prieteni virtuali ai lui Robu sunt adepții participării pe liste proprii a PNL la alegeri. Pe de altă parte, deputatul Sorin Grindeanu, secretar executiv adjunct al PSD, susține că problema a fost deja tranșată, PSD și PNL urmâns să abordeze separat alegerile. Grindeanu susține că decizia este ca și luată în Biroul Permanent Național al PSD. De unde și sondajul lui Robu ar fi cam inutil.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

52 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago