Categories: Klaus Vaterland

Unde doarme socrul nu doarme senatorul

Ca în povestea aia cu ineficientul care nu e ineficient destul, dacă nu e și fudul, o serie de politicieni cu demnități din Timiș răscolesc meticulos rahatul, ca totul să pută și mai rău pentru alegătorul prins la mijloc. Deputatul Sorin Grindeanu arăta recent cât e de vinovată primăria pentru niște bani pierduți în finanțarea proiectului Spitalul de Copii. În calitate de vestă antiglonț pentru liberalul Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu a rectificat, spunând că procedura e greoaie și că nu se ajungea oricum mai devreme la licitație și la folosirea banilor alocați de guvern pentru demararea lucrării. Și să aibă dreptate în cazul spitalului, Sorin Grindeanu n-ar putea explica de ce Timișoara și Timișul nu primesc bani pentru alte proiecte, multe alte proiecte. Dacă pentru rateul lucrării la unitatea spitalicească ar putea fi de vină primăria, pentru ignoranța totală a Timișului de către Guvernul Ponta nu văd ce explicație ar putea da decât cea că lobby-ul nu e bun ori guvernul e profund incorect.

Nu e destul pentru Timiș ca un parlamentar să doarmă la ușa unui ministru, spunea deputatul Grindeanu. Pentru cele mai multe dintre cazuri, pesedistul adevăr grăiește. Dacă se pune deputatul Covaci să doarmă la ușa lui Șova, probabil că SPP îi caută vreun loc prin boscheți. Dacă merg toți parlamentarii USL de Timiș să doarmă la ușa lui Chițoiu va fi tare nasol când merg să urineze în natură și dau peste Dorel Covaci, rămas de veghe de la lobby-ul precedent. Dar dacă am socoti că parlamentarul Ilie Sârbu ar putea dormi nu la ușa premierului, ci chiar în camera de oaspeți atunci când merge la fiica domniei sale în vizită, păi aici cred că Sorin Grindeanu știe ceva, dar omite să ne zică.

În mediile politice locale se plimbă o bârfă, că altfel nu pot să-i zic. Cică Timișul nu va primi prea mulți bani pentru proiectele sale atâta timp cât Ilie Sârbu nu mișcă un deget. Eu nu cred așa ceva și mă prefac că totul e bine. Însă pentru socrul partidului problema ar putea deveni una de imagine dacă nu încearcă să contrazică bârfa în următorii ani. Pentru că e clar că nu neputința l-ar face pe senatorul Sârbu să lase Timișul fără bani pentru obiectivele sale investiționale. Dacă eram într-o țară scrupuloasă politic, atunci mă gândeam că o explicație a d-lui Sârbu, cum că el nu poate influența decizia alocării de bani de la bugetul central, ar fi una de ajuns să aștept vremuri mai bune. Dar România nu e acea țară, ca dl Sârbu să aibă un alibi în funcționarea firească a democrației.

Să trăiești în țara lui Niță, care-și face stadion la Brașov, a lui Dragnea, care-și duce autostrada până la vila din Alexandria, a Olguței de Craiova, și ea cu stadion premium-lux, sau a altor baroni locali ce nu se înrudesc cu președintele partidului și premierul României, și să zici că Ilie Sârbu n-ar avea putere să îmbuibe Timișul, chiar înseamnă că batem câmpii cu grație. Ba chiar mă face să-mi amintesc ce bine era pentru agricultorii din Timiș când domnia sa era ministrul Agriculturii și cum era județul nostru mereu primul la ridicatul subvenției la motorină sau la hectarul meșteșugit de fermieri.

Nu de alta, dar revin la problema de imagine pe care-ar putea-o avea dl Ilie Sârbu și PSD Timiș la viitoarele alegeri locale. Hai că eu l-am ajutat să scape de gura celor care ar zice că nu poate să facă ceva pentru Timiș, dar de vorba ălora care afirmă că socrul nu vrea să ajute județul, ba chiar că-l sabotează pe motiv de Titu Bojin și Nicolae Robu, nu-l mai scapă nimeni.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

21 de ore ago