Categories: Politica

Alin Nica vrea sa fie europarlamentar!

Încă nu se știe dacă filiala Timiș a PNL va prinde un loc eligibil pe lista pentru europarlamentare, dar există deja trei candidați. Unul dintre ei este Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi, care a decis că este momentul să facă pasul cel mare în politică.

Alin Nica are 33 de ani, doi copii și e la al treilea mandat de primar. Când a fost ales prima dată, era cel mai tânăr edil-șef din țară. Acum, liberalul vrea să schimbe primăria din comuna timișeană pentru un fotoliu de europarlamentar. Intenția a fost ținută secretă o vreme, dar acum Nica a intrat oficial în cursa internă din PNL Timiș. „E ceva ce consider că aș putea să fac. Îmi doresc să candidez la europarlamentare, dar nu știu dacă filiala noastră va avea șansa unui loc eligibil. Încă nu se știe, dar se face lobby. Momentan este o competiție deschisă în cadrul organizației. Este o doamnă, nu o cunosc personal, este Viorel Coifan și sunt eu”, spune Alin Nica. Tânărul primar e convins că a venit momentul să facă pasul către un alt nivel. „Experiența pe care o am la Bruxelles, la Comitetul Regiunilor, este indubitabil de folos. Fiind o instituție europeană structurată în mod asemănător cu PE, problematicile sunt aceeași, pentru că 70% din legislație trebuie implementată la nivel local și atunci suntem consultați prin Comitetul Regional. Am foarte mulți colegi de la Comitetul Regiunilor care au ajuns apoi în PE. Într-un fel, acest comitet este un fel de antecameră a parlamentului, un fel de pepinieră”, explică liberalul. Fiind atât de implicat în politică, Alin Nica a lăsat deoparte marea lui pasiune, muzica. „Mai cânt, dar mai rar. Acum nu mai am timp pentru asta”, ne-a declarat cel care, în 2009, era finalist la preselecția națională a Eurovision. Ultima dată, Alin Nica a încercat să ajungă în faza finală a concursului „Vocea României”. Se întâmpla în toamna trecută, dar el n-a reușit să-i convingă pe „antrenorii” Horia Brenciu, Loredana, Smiley și Moga.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago