Profesorii de la Grupul Şcolar „Iulian Drăcea” susțin că Inspectoratul Şcolar Timiş vrea să le desființeze școala, nealocându-i un număr suficient de clase. Reprezentanții ISJ spun însă că acuzațiile sunt total nefondate, în condițiile în care liceul nu a reușit, anul trecut, să atragă decât 16 elevi în clasa a IX-a.
„Nimeni nu vrea să desfinţeze absolut nimic. Prin planul de şcolarizare au propus două clase pe domeniul agricultură la clasa a IX-a zi, respectiv o clasă de a IX-a pe structura nouă de învăţământ profesional de trei ani. Consiliul de Administrație al ISJ a hotărât, având în vedere că anul trecut nu au fost decât 16 copii care au optat pentru clasa a IX-a la acest liceu, să aloce o singură clasă de liceu și două clase de învăţământ profesional”, explică inspectorul şcolar adjunct Aura Danielescu. Aceasta susține că Grupul „Iulian Drăcea” nici măcar nu a solicitat vreo clasă pentru domeniul mecanic. „Au cerut doar domeniul agricultură şi au primit două clase de învăţământ profesional şi tehnic. Pot încheia contracte cu firme care să le aducă nişte facilităţi copiilor, să-i atragă spre învăţământul profesional şi tehnic. Să sperăm că în acest mod se revigorează învăţământul agricol, pe care nimeni nu vrea să-l închidă”, mai spune Danielescu.
Inspectorul școlar general adjunct demontează și afirmațiile unei profesoare, conform căreia 23 de elevi şi-au exprimat deja opţiunea de a urma cursurile învăţământului agricol. „Nu au de unde să știe numărul de elevi care vor fi repartizaţi spre ei, încât să fie siguri că se realizează clasele. Anul trecut, la repartiţia computerizată în prima etapă nu au avut nici un copil. Au adunat 16, sub normativul legal, din etapele următoare. De aceea, am decis să le dăm o singură clasă la zi, cu speranţa că o vor face şi două de învăţământ profesional şi tehnic”, a mai declarat Aura Danielescu.
Dascălii de la Grupul Școlar „Iulian Drăcea” spun în continuare că de vină este ISJ. Oamenii se tem că nu vor mai avea cui să predea. „La alte licee oferă şase clase la zi. Cum să mai apucăm şi noi ceva? Asta este, sunt mai multe clase decât număr de elevi. Eu înţeleg că toată lumea optează pentru Liceul Loga, dar cred că ar trebuie mai multe clase şi pentru acestea mai slăbuţe, ca agricultura. O să ne pună să căutăm la alte şcoli completări de normă”, ne-a declarat aceeași profesoară, care se teme să-și dezvăluie identitatea.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…