Categories: Info si Utile

Elevii se intorc luni la scoala dupa minivacanta intersemestriala

Elevii se întorc luni pe băncile şcolii după o minivacanţă de o săptămână. Până la următoarea vacanţă, de primăvară, mai sunt aproape două luni. Între timp elevii de clasa a VIII-a, a XI- a şi a XII-a se pregătesc pentru a participa la simulările naţionale.
După scurta vacanţă intersemestrială, elevii se vor întoarce la şcoală pentru cel de-al doilea semestru. Elevii de clasa a VIII-a, a XI-a şi a XII-a se pregătesc pentru simulăriile naţionale. Simularea evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 18-20 februarie, iar cea a Bacalaureatului, la care vor participa în premieră şi elevii de clasa a XI-a, între 3 şi 7 martie. Următoarea vacanţă, cea de primăvară va începe abia pe 12 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie, după a treia zi de Paşte. Cursurile semestului al doilea vor dura până pe 20 iunie.
Simulările pentru elevii de clasa a VIII-a vor începe în 18 februarie cu proba scrisă de Limba şi Literatura Română , în 19 februarie vor avea proba scrisă la matematică şi în 20 februarie proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă. În data de 7 martie vor fi afişate rezultatele. Sălile de examen vor dotate cu camere video şi vor fi prezenţi şi profesori asistenţi. Elevii care participă la simulări nu vor fi mutaţi în alte şcoli, ci vor da simulările în propria şcoală.
Simulăriile pentru elevii de clasa a XII-a şi a XI-a vor începe din 3 marite cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în 4 martie vor avea proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă, în 5 marite proba obligatorie a profilului, iar în 7 martie proba la alegere a profilului şi specializării. În 14 martie vor fi afişate rezultatele.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

4 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

11 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago